НАЧАЛО Алткойни

Колко сигурни са стабилните монети? – NIST

октомври 8, 2022 20:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко сигурни са стабилните монети? – NIST

Националният институт по стандартизация и технологии (NIST) публикува първоначален публичен проект за стабилните монети.

Въз основа на проучването на 20-те най-големи стабилни монети през изминалата година NIST установи, че петте най-големи монети, които са задържали фиксираната си цена, представляват 87% от общата пазарна капитализация на 20-те най-големи монети. 

От тази партида петте най-големи стабилни монети по пазарна капитализация, които успяха да задържат цената си са Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD), Dai (DAI) и Frax (FRAX).

И петте токена са обвързани с щатския долар и имат средна минимална стойност от $0.9934 (-0.66% под USD) и максимална минимална стойност от $0.9871 (-1.29% под USD) през периода на проучването.

NIST също така изтъкна срива на TerraUSD (UST), който загуби обвързването си с долара през май 2022 г. 

Някои от опасенията за сигурността, повдигнати в доклада, включват неоторизирано или произволно копаене, кражба на обезпечения, уязвимости в смарт договори, оракули за данни и намиране на слабости в основната блокчейн система.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очакваме още 6-12 месеца мечи пазар, според основателя на Solana


Като се има предвид доверието, което се гласува на емитентите на стабилни монети, NIST подозира, че създателите, поддръжниците и управителите на стабилни монети могат да използват привилегирования си статут, за да бъдат измамни или злонамерени спрямо инвеститорите и притежателите. В заключение NIST заяви:

Този анализ на сигурността установи, че две стабилни монети, които функционират почти идентично на пазарите на трети страни и дават възможност за купуване и продаване на стоки с монети на фиксирана цена, могат да имат значително различни рискови профили.

Според NIST централизираните финансови архитектури (CeFi) са по-уязвими към проблеми с доверието поради по-голямата зависимост от човешката надеждност, докато децентрализираните финансови архитектури (DeFi) обикновено са по-уязвими към проблеми със сигурността поради нарастващата сложност на кода на смарт договорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.