НАЧАЛО Блокчейн

Колко по-ефикасен е Cardano след актуализацията Vasil?

октомври 1, 2022 17:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко по-ефикасен е Cardano след актуализацията Vasil?

Според децентрализирана борса (DEX) актуализацията Vasil на Cardano (ADA) е оказала драматично въздействие върху ефективността на мрежата.

MuesliSwap, DEX, изградена за Cardano, твърди, че ъпгрейдът е намалил размера на транзакциите от 14.73 kB на 1.31 kB, а таксите за газ – от 1.44 ADA на 0.73 ADA. 

Създателят на Cardano Чарлз Хоскинсън коментира цифрите, цитирани от борсата.

Десеткратна икономия на пространство при половината от разходите. Това наричам иновация.

Хард форкът Vasil беше създаден, за да увеличи мащабируемостта на мрежата на криптовалутата и влезе в действие на 22 септември.

Екипът за разработка на Cardano Input Output Hong Kong (IOHK) обясни следното:

Обновяването на Vasil ще внесе значителни подобрения в производителността и възможностите на Cardano – от по-висока пропускателна способност чрез дифузионна конвейерна обработка до по-добро преживяване за разработчиците с много подобрена производителност на скриптовете, ефективност и по-ниски разходи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


IOHK също така отбелязва, че “функционалността Plutus V2” стана достъпна за разработчиците в основната мрежа на Cardano на 27 септември.

DApps [децентрализираните приложения], използващи новите Plutus V2 скриптове & модел на разходите, вече виждат силата на ъпгрейда Vasil. 

Новите функции и подобрения на Plutus V2 дават възможност на разработчиците на DApp да създават нови и вълнуващи преживявания, а дифузната конвейерна обработка отключва потенциала за по-голяма производителност и капацитет на мрежата.

Към момента на писане на статията ADA се търгува на около $0.43.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 15:01 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.