НАЧАЛО Блокчейн

Колко по-ефикасен е Cardano след актуализацията Vasil?

01.10.2022 17:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко по-ефикасен е Cardano след актуализацията Vasil?

Според децентрализирана борса (DEX) актуализацията Vasil на Cardano (ADA) е оказала драматично въздействие върху ефективността на мрежата.

MuesliSwap, DEX, изградена за Cardano, твърди, че ъпгрейдът е намалил размера на транзакциите от 14.73 kB на 1.31 kB, а таксите за газ – от 1.44 ADA на 0.73 ADA. 

Създателят на Cardano Чарлз Хоскинсън коментира цифрите, цитирани от борсата.

Десеткратна икономия на пространство при половината от разходите. Това наричам иновация.

Хард форкът Vasil беше създаден, за да увеличи мащабируемостта на мрежата на криптовалутата и влезе в действие на 22 септември.

Екипът за разработка на Cardano Input Output Hong Kong (IOHK) обясни следното:

Обновяването на Vasil ще внесе значителни подобрения в производителността и възможностите на Cardano – от по-висока пропускателна способност чрез дифузионна конвейерна обработка до по-добро преживяване за разработчиците с много подобрена производителност на скриптовете, ефективност и по-ниски разходи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


IOHK също така отбелязва, че “функционалността Plutus V2” стана достъпна за разработчиците в основната мрежа на Cardano на 27 септември.

DApps [децентрализираните приложения], използващи новите Plutus V2 скриптове & модел на разходите, вече виждат силата на ъпгрейда Vasil. 

Новите функции и подобрения на Plutus V2 дават възможност на разработчиците на DApp да създават нови и вълнуващи преживявания, а дифузната конвейерна обработка отключва потенциала за по-голяма производителност и капацитет на мрежата.

Към момента на писане на статията ADA се търгува на около $0.43.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Дойде ли бичият пазар за алткойните?

Индикаторът за определяне на алткойн сезон (Altcoin season indicator) на Glassnode показва положителна инерция от октомври миналата година, като на 4 февруари се наблюдава забележително покачване след кратко прекъсване по време на разпродажбите, свързани с одобрението на Биткойн ETF през януари.

22.02.2024 21:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да се окажат лоша инвестиция според изкуствения интелект на Илон Мъск

Grok, AI модел, разработен от xAI и оглавен от Илон Мъск през 2023 г., набра значителна популярност от създаването си, предлагайки отличителен подход в сравнение с традиционните модели, подобни на GPT.

22.02.2024 16:00 2 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.