НАЧАЛО Други

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

06.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

Microsoft е известен със своята разработка на широко използваната операционна система Windows, Internet Explorer и Office пакета.

През последните години Microsoft разнообрази предложенията си, за да включи облачната платформа Azure, инструмента за сътрудничество на работното място Teams, лаптопи и преносими компютри Surface и конзоли за игри Xbox, наред с други начинания.

Като се има предвид историята на Гейтс с компанията, не е изненадващо, че значителна част от богатството му остава свързано с акции на Microsoft. Отвъд личната привързаност, Гейтс е бил яростен защитник на трансформиращия потенциал на изкуствения интелект (AI) в революционизирането на технологиите и ежедневието.

Microsoft е в челните редици на иновациите на AI с инициативи като Copilot, насочени към рационализиране на задачите и повишаване на производителността.

Освен това AI допринесе за растежа на Microsoft Azure, който отчете 30% увеличение на приходите спрямо предходната година през календарното четвърто тримесечие, като AI представлява шест процентни пункта от този растеж.

През последните години Гейтс измести фокуса си към филантропията, обещавайки да дари по-голямата част от богатството си чрез фондация Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Този тръст притежава значителна част от нетното състояние на Гейтс, оценявано на $127 милиарда, включително над 38 милиона акции на Microsoft, оценени на повече от $15 милиарда.

Значителният дял на Гейтс в акции на Microsoft служи като доказателство за неговата увереност в бъдещите перспективи на компанията, като предлага потенциален урок за инвеститорите, които обмислят собствените си инвестиционни стратегии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.