НАЧАЛО Други

Kолко и какви криптовалути държат FTX в момента

септември 12, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kолко и какви криптовалути държат FTX в момента

В правните регистри се посочва, че към 31 август активите на изпадналата в несъстоятелност борса за криптовалути FTX все още надхвърлят $3 милиарда.

По данни на крипто журналиста Колин Ву в платформата на социалната медия X (Twitter), към 31 август 2023 г. FTX е поддържала авоари от близо $2 милиарда само в Solana (SOL), Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Според предоставената информация към 31 август FTX е притежавала общо $3.4 милиарда в криптоактиви, включващи:

  • $1.16 милиарда в SOL
  • $560 милиона в BTC
  • $192 милиона в ETH
  • $137 милиона в APT
  • $120 милиона в USDT
  • $119 милиона в XRP
  • $49 милиона в BIT
  • $46 милиона в STG
  • $41 милиона в WBTC
  • $37 милиона в WETH

Според документацията на Kroll Restructuring борсата е придобила средства чрез процедурата по Глава 11. В съдебните документи се уточнява, че до този момент са били валидирани $2.6 милиарда в средства на длъжници и недлъжници.

“Длъжниците успешно се ориентираха във финансовите сътресения през първото тримесечие на 2023 г. и си осигуриха фиатна валута от над 30 различни банкови институции в световен мащаб. Средствата бяха локализирани и консолидирани в рамките на главна сметка с цел защита на активите на имуществото. Неограничените средства отбелязаха ръст главно поради осребряването на рисковите инвестиции и конвертирането им в стабилни монети.”

Документите допълнително разкриват, че FTX притежава ценни книжа на стойност над $500 милиона в брокерските си сметки. Тези инвестиции в ценни книжа се състоят от $70 милиона в тръста Grayscale Ethereum, $36 милиона в BitWise 10 Crypto Index Fund и $6 милиона, разпределени в други фондове на Grayscale.

Освен това има сума, по-малка от $1 милион, инвестирана в акции на BlackRock, и значителна сума от $417 милиона, разпределена в Биткойн тръста на Grayscale, което представлява 79% от притежаваните от FTX ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.