НАЧАЛО Алткойни

Колко изкарват инвеститорите от стейкинг на Етериум

октомври 22, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко изкарват инвеститорите от стейкинг на Етериум

Чрез стейкинът на Етериум (ETH) инвеститорите могат да проучат допълнителен потенциален източник на приходи в бързо развиващата се сфера на криптовалутите.

Мрежата Етериум може да се похвали с най-високата пазарна капитализация на стейкнатите токени в цялата индустрия. Понастоящем валидаторите са блокирали ETH на обща стойност $45.21 милиарда.

Инвеститорите получават възнаграждения под формата на новогенерирани токени (блокова субсидия) и транзакционни такси, когато стейкват своите токени, за да защитят блокчейна на Етериум, подобно на процеса на добив на Биткойн (BTC).

Важно е обаче да се отбележи, че увеличаването на циркулиращото предлагане вследствие на тези възнаграждения може да повлияе и на действителния размер на възнаграждението за инвеститорите в Етериум.

Това се случва, защото увеличеното циркулиращо предлагане намалява истинската стойност, притежавана от притежателите на ETH. В този контекст според данни от StakingRewards.com, в тази статия са прегледани действителните възнаграждения, получени от инвеститорите в стейкингът на Етериум, след като са ангажирали капитала си. Въз основа на данни-те мрежата е изплатила $1.6 милиарда годишно.

Забележително е, че въпреки изчисления годишен процент на възнагражденията от 3.53%, реалният процент на възнагражденията (коригиран с инфлацията на предлагането на Етериум) възлиза на 3.06% годишно.

Това означава, че позиция за залог от 32 ETH (еквивалентни на около $51,000) би донесла на валидатора приблизително $1,540 всяка година. Въпреки това си струва да се отбележи, че стейкингът на Етериум предлага на инвеститорите един от най-близките проценти на действителното възнаграждение до годишния очакван процент на възнаграждение в сравнение с други криптовалути, които предлагат стейкинг функции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

AI с прогноза за цената на Solana през 2024 година

С неотдавнашното нарастване на интереса към изкуствения интелект (AI) след появата на ChatGPT, други платформи от подобно естество демонстрираха своята практичност. 

декември 7, 2023 22:00 2 мин. четене

Binance добавя нова криптовалута, но това се оказа лоша идея

Binance се сблъска със значителни сътресения поради проблемно листване на Anchored Coins EUR (AEUR), стабилна монета, което доведе до значителни загуби за потребителите. 

декември 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Cardano: Пазарната капитализация на ADA скочи с $1 милиард

Cardano (ADA) се превърна в значим дигитален актив в рамките на по-широкия пазар, като отбеляза забележителен скок в пазарната капитализация с над $1 милиард, съчетан със 100% скок в обема на търговията.

декември 7, 2023 18:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.