НАЧАЛО Биткойн

Колко Биткойн държи американското правителство и защо

октомври 16, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко Биткойн държи американското правителство и защо

Правителството на САЩ притежава около 200,000 Биткойн (BTC) токена, което го прави основен играч в обширния свят на криптовалутите.

Тези токени са конфискувани от кибер престъпници и даркнет пазари и се съхраняват в сигурни офлайн хранилища, контролирани от агенции като Министерството на правосъдието и данъчната служба.

Това, което правителството прави с тези Биткойн токени, е обект на интерес от страна на търговците, тъй като всяка продажба може да има значителни последици за пазара на дигитални активи, оценяван на над $1 трилион. САЩ са предпазливи при конвертирането на своите BTC в долари, като нито ги държат за неопределено време, нито чакат астрономически скокове на цените. Вместо това този резерв е резултат от правния процес, а не от целенасочена инвестиционна стратегия.

Неотдавнашните конфискации добавиха над 200,000 BTC към притежанията на правителството, дори след продажбата на около 20,000. Това означава стойност от над $5 милиарда. Реалната обща стойност на запасите вероятно е много по-голяма. Юридическият процес – от конфискацията до ликвидацията – може да продължи с години и понякога правителството се възползва от поскъпването на криптовалутата през това време.

Например през 2016 г., когато Bitfinex беше хакната, Биткойн струваше около $600. До момента, в който хакерите бяха арестувани през 2022 г., а правителството конфискува около 95,000 BTC, стойността се беше покачила до $44,0.

Когато правителствена агенция конфискува криптовалута, тя не я притежава веднага. Едва след като съдът издаде окончателна заповед за конфискация, правителството придобива собствеността и прехвърля токените на Маршалската служба на САЩ, която отговаря за ликвидирането на конфискуваните активи.

Процесът се е развил с течение на времето. Първоначално агенцията провеждаше търгове за директна продажба на криптовалути. През януари 2021 г. обаче те започнаха да ликвидират част от запасите на крипто борси, възприемайки по-предпазлив подход, за да предотвратят неблагоприятно въздействие върху пазара. През март същата година правителството продаде 9,861 BTC чрез Coinbase, като Маршалската служба потвърди продажбата. От Coinbase отказаха коментар.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.