НАЧАЛО Финтех

Кои са най-големите DeFi протоколи?

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място - почти $3 милиарда.

Челното място се заема от MakerDAO. TVL на протокола обаче не достигна толкова високо число само заради децентрализираната им стабилна монета DAI. Повече от 400 приложения и услуги интегрираха стабиланта монета, което според мнозина е основната причина за огромния TVL от над $6.5 милиарда. 

Второто място на DeFi пазара се държи от Lido Finance. Това е протокол, който позволява на потребителите да увеличат ликвидността на своите заложени активи, като обменят криптовалути като ETH в stETH токени. Тъй като все още не е ясно кога стейкнатите Етери ще могат да се теглят, инвеститорите следят и Lido, за да имат възможност да управляват своите ETH, докато те остават заложени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ето защо активът ще стане световната резервна валута


Неотдавна експерти от индустрията изразиха опасенията си относно схемата за емитиране на токени на Lido.

На практика платформата държи реален Етериум в замяна на самостоятелно емитирани токени, които постоянно губят обвързаността си с ETH. Възможно е при рязко повишаване на волатилността в посока надолу обаче, потребителите да се сблъскат с проблеми с ликвидността на stETH и да загубят голяма част от стойността на притежанията си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Visa похвали крипто проект, който има “предимство пред другите блокчейни”

Гигантът в областта на кредитните карти Visa изтъкна отчетливите технологични предимства на конкурент на Етериум (ETH) в сферата на платформите за плащане.

септември 14, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.