НАЧАЛО Блокчейн

Кой протокол обработва най-много Етериум транзакции?

ноември 3, 2022 8:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кой протокол обработва най-много Етериум транзакции?

Активността на Arbitrum, мрежа от втори слой на Етериум, достигна нови висоти, тъй като се очаква предстоящ airdrop.

Шумът в социалните медии допринесе с увеличението на общата стойност на заключените в мрежата дигитални активи (TVL), с повече от 13% през последния месец. TVL на Arbitrum възлиза на $1.05 милиарда към момента на публикуване като засенчва т.нар „убиец на Етериум“ Solana и дори прекия конкурент Optimism.

Да не говорим, че транзакциите са се изстреляли с повече от 550% от пускането на ъпгрейда на мрежата Nitro през август като сега представляват 62% от седмичните транзакции на Етериум, съобщи по-рано тази седмица изследователската компания Delphi Digital. Преди този скок Arbitrum обработваше едва 9% от активността на блокчейна.

Това съвпадна със скока на уникалните адреси на портфейлите, които в понеделник за първи път достигнаха над 1.66 милиона. Трябва да се отбележи, че тази цифра отчита лица, притежаващи множество адреси.

Голяма част от активността вероятно е от спекуланти, които се опитват да покажат, че извършват дейност по веригата с надеждата да получат по-голям airdrop„, казаха от Delphi.

Arbitrum е домакин на много от популярните децентрализирани приложения на DeFi пространството, включително пула за ликвидност Curve Finance, децентрализираната борса Uniswap и протокола за кредитиране Aave.

Протоколът все още не е пуснал свой собствен токен, но Стивън Голдфедър, съосновател на разработчика зад Arbitrum – Offchain Labs – загадъчно намекна, че в крайна сметка може има airdrop.

Растежът на Arbitrum може да се отдаде отчасти на ъпгрейда Nitro, който въведе по-ниски такси, увеличи капацитета и плавното развитие.

В същото време екосистемата на Arbitrum непрекъснато се разраства и това увеличение на приемането е до голяма степен отражение на този непрекъснат органичен растеж„, каза Голдфедер.

Arbitrum мащабира Етериум, за да се противопостави на мечия пазар

Базираният в Австралия доставчик на блокчейн инфраструктура Mycelium дебютира със своите безсрочни договори на Arbitrum през август под ръководството на бившия изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy почти достигна прогнозираната си печалба за Q3


Когато Mycelium за пръв път разгърна деривативни смарт договори през септември 2021 г., Arbitrum беше естествения избор„, заяви съоснователят на Mycelium Патрик Макнаб. „Растежът им оттогава насам е история на успеха, която се противопостави на шансовете на мечия пазар.

Макнаб добави, че мрежовите ефекти от достъпа до ликвидност са довели до голям растеж и иновации в протоколите на Етериум през последните две години. „Това сега се проявява при протоколите от втори слой като Arbitrum.“

Offchain Labs е набрала около $147 милиона финансиране от компании като Lightspeed Ventures, Coinbase Ventures, Pantera Capital и милиардера Марк Кюбан, наред с други, сочат данни от Pitchbook. Оценката на Offchain след инвестициите е над $1.2 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини