НАЧАЛО Биткойн

Кой продава Биткойн в последно време?

август 7, 2022 10:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кой продава Биткойн в последно време?

Към момента на публикуване Биткойн се търгува малко над $23,000 като не отчита значителни движения в последните 24 часа.

Според фирмата за блокчейн анализ Glassnode значителна част от натиска за продажба при Биткойн изглежда идва от дългосрочните притежатели, а по-точно тези, които са купили монетите си близо до пазарния връх през 2021-2022 г.

В неотдавнашен анализ Glassnode наблюдава поведението на заинтересованите страни, като се фокусира върху дългосрочните притежатели, които контролират близо 13.3 милиона BTC, или 79.85% от текущото предлагане. Неотдавнашното рали даде възможност на дългосрочните притежатели да излязат от част от притежанията си на тяхната себестойност, на цени, които по същество възвръщат парите им.

Glassnode твърдят, че кохортата на дългосрочните притежатели е разпределила нетно около 222,000 BTC от началото на май, което се равнява на около 1.6% от техните най-високи наличности в историята. От фирмата споменават, че от средата на юли дългосрочните притежатели (LTH) са разпродавали монети на загуба, според седмичната средна стойност на показателя LTH-SOPR, който измерва съотношението между цената на продажба и средната цена на придобиване.

Средноседмичната стойност на показателя LTH-SOPR сега е 0.67, което показва средно 33% заключена загуба, тъй като цените току-що срещнаха съпротива близо до $24,000. Според Glassnode това демонстрира харчене на загуба от страна на дългосрочните държатели на настоящия пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителствата няма да искат да се откажат от монопола си – Джим Роджърс


Според Glassnode тези, които все още притежават Биткойн от цикъла 2017-2021 г. (или по-рано), запазват притежанията си, за разлика от тези, които са закупили монети на върха на пазара през 2021-2022 г. 

Според доклада обобщеното поведение на дългосрочните притежатели в групата 2021-2022 г. се е променило през последните три седмици – от натрупване на 79,000 BTC на месец към продаване на 47,000 BTC на месец. 

Неотдавнашното възстановяване на пазара също даде на притежателите възможност да изтеглят част от ликвидността. От средата на юли насам пазарите на криптовалути значително се възстановиха въпреки тежките макроикономически условия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене