НАЧАЛО Алткойни

Кои криптовалути да избягвате през октомври

октомври 7, 2023 14:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои криптовалути да избягвате през октомври

Предишните бичи тенденции на пазара на криптовалути показаха как може да се спечели или загуби състояние в рамките на един миг.

Тъй като наблюдаваме неотдавнашни спадове както при спекулативните, така и при по-малко спекулативните токени, е наложително инвеститорите да подхождат с повишено внимание.

В тази статия ще разгледаме три изключително несигурни криптовалути, които трябва да послужат като предупредителни знаци за потенциалните инвеститори през месец октомври.

ApeCoin (APE)

ApeCoin (APE), базираният на Етериум крипто токен, свързан с колекцията Bored Ape Yacht Club NFT, се изправи пред доста предизвикателства. След като се покачи до $26.7 малко след пускането си през март 2022 г., период, в който популярните NFT колекции се смятаха за въплъщение на Web3 лукса, APE пое по рязка низходяща траектория на фона на значителен спад на по-широкия NFT пазар.

През изминалата година APE се срина с близо 80%, като се представи по-слабо от 97% от 100-те най-големи криптовалути за този период. Криптовалутата се търгува и под 200-дневната си проста пълзяща средна и е спаднала с 96% от историческия си връх, а волатилността ѝ възлиза на над 6.5%.

WEMIX (WEMIX)

WEMIX, родният токен на WEMIX, преживя бурно пътуване през изминалата година. Макар че тази дигитална валута отбеляза значителни печалби през последните седмици, то според мнозина рисковете надвишават потенциалните ползи. Това до голяма степен се дължи на обширната волатилност, свързана с токена.

Заслужава да се отбележи фактът, че 30-дневната волатилност на WEMIX е регистрирана на ниво от 27.67% – ниво, което се смята за доста високо.

Освен това цената на криптовалутата остана надолу с над 45% през последната година и през този период тя се представи по-слабо от 75% от водещите криптовалути. Токенът също така значително се отклони от най-високата си стойност за всички времена, показвайки значителна годишна инфлация от над 158%.

Worldcoin (WLD)

Проектът Worldcoin привлече вниманието по-рано тази година като пионер в AI крипто проектите, използвайки сканиране на ириса на очите за определяне на “личността” и разграничаване на индивидите от роботите.

Тези, които участваха в бета-фазата и се подложиха на сканиране на очите, получиха безплатни WLD токени. Първоначално този дигитален актив предизвика интерес сред крипто ентусиастите, особено след листването му на големи борси като Binance, Huobi и OKX, наред с други.

Въпреки това остава значителна степен на скептицизъм около целия проект, дължаща се главно на биометричния подход на Worldcoin, неговата недостъпност в САЩ и липсата на изчерпателна информация за разпределението на WLD токените.

Освен това WLD демонстрира значителна волатилност от стартирането си. Според CoinCodex 30-дневната волатилност на токена в момента е почти 18%, категоризирана като “много висока“. Освен това в момента в обращение е само 1% от общото предлагане на WLD.

Отчитайки значителните рискове, свързани с някои криптовалути, е очевидно, че адаптивността и знанията са най-добрите съюзници на трейдърите.

Ето защо бдителността, провеждането на цялостни проучвания и вземането на добре информирани решения са задължителни за намаляване на значителните загуби на крипто пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на Dogecoin – кога може да се очаква скок до $1?

Първоначално замислена като криптовалута със закачлив произход, Dogecoin преживя значителен ръст на популярността и пазарната стойност с течение на времето.

декември 8, 2023 22:00 2 мин. четене

Цената на Cardano се изстреля с над 35% през последната седмица

Съвсем наскоро Биткойн проби психологически важното ниво от $34,000 и сега алткойните започват да наваксват.

декември 8, 2023 14:55 2 мин. четене

Лайткойн инвеститорите масово разпродават токени – какво следва?

Последните данни от веригата показват, че през последните десет дни около 199,000 Лайткойн (LTC) адреса са продали напълно своите притежания.

декември 8, 2023 11:00 2 мин. четене

Ето кой алткойн надмина Етериум през 2023 година

През 2023 г. XRP преживя бурно пътуване, изпълнено със забележителни възходи и падения. Ключовият наратив се въртеше около обширния правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), който значително повлия на траекторията на монетата.

декември 8, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.