НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще се изстреля до $120,000 според основателите на Glassnode – ето кога

октомври 7, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще се изстреля до $120,000 според основателите на Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман (известни като Negentropic в X) очакват значителен скок на стойността на Биткойн (BTC), който може да достигне шестцифрена стойност в началото на следващата година.

Те предположиха, че Биткойн е на път да надмине златото със значителна разлика, като потенциално се покачи до $120,000. Съотношението между BTC и златото показва признаци на готовност за значително увеличение. Индексът на относителната сила (RSI) е във възходяща тенденция и надхвърля 50.

Освен това според тях дивергенцията на пълзящата средна конвергенция (MACD) преживява бичи кросоувър и е във възход. Разширенията на Фибоначи осигуряват вероятни нива на разширение, което води до спекулации за оценка на златото на около $1,200 и на BTC на около $120,000. Тези прогнози съвпадат с прогнозите на макроикономиста Хенрик Зеберг.

Анализирайки графиката си, те предвидиха, че търговската двойка BTC/XAU (цената на Биткойн за унция злато) потенциално ще достигне 98 пъти цената на златото до началото на 2024 г., след завършването на петата вълна от модела на вълните на Елиът.

Анализаторите също така подчертаха, че сигналът за риск на BTC, метрика, показваща нивото на риска, свързан със значителен спад на цената на водещата криптовалута, предполага, че BTC е намерил подкрепа след неотдавнашното потапяне под нивото от $28,000.

Въпреки ръста от 6% в неделя, сблъсъкът със съпротивата при $28,500 доведе до спад от 4.5% на следващия ден. Независимо от това, рязкото понижение на рисковия сигнал под прага на висок риск показа, че на този етап се счита, че е малко вероятно да има по-голям спад.

Анализаторите отбелязаха още, че Биткойн е в процес на повторно тестване на “шията” на месечната графика, като вероятно навлиза във фаза на консолидация, преди да започне възходящо рали. Линията на шията е трендлиния, начертана под модел “глава и рамене”, която често се използва като ключов индикатор за обръщане на тенденцията.

Те също така припомниха, че други фактори се подреждат в полза на бичи импулс за BTC, включително повишеният интерес към Биткойн опциите. С настъпването на октомври се наблюдава силен бичи импулс при BTC, задвижван от оптимизма около борсово търгуваните фондове (ETF) и сезонните тенденции.=

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $41,000 – защо крипто пазарът е на зелено днес?

Биткойна, който достигна годишен връх от $41,700, с което олатилният криптопазар привлече широко внимание както от страна на инвеститори, така и от страна на ентусиасти и анализатори.

декември 4, 2023 9:00 2 мин. четене

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.