НАЧАЛО Други

Кой ще бъде следващия технологичен гигант от Уолстрийт, който да раздели акциите си

07.06.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кой ще бъде следващия технологичен гигант от Уолстрийт, който да раздели акциите си

Неотдавнашното съобщение на Nvidia за разделяне на акциите в съотношение 10 към 1 бележи значителен етап за лидера в областта на AI чиповете и се прибавя към поредицата от разделяния на „Великолепната седморка“ високотехнологични компании от началото на пандемията.

Сред „Великолепната седморка“ пет компании са разделили акциите си през последните четири години, като две от тях, включително Nvidia, са се го правили два пъти.

В таблицата по-долу е представена подробна информация за неотдавнашните разделяния на тези компании:

Източник: Yahoo Finance

Интересно е, че Microsoft и Meta Platforms са важни изключения, които не са преминавали през разделяния наскоро. Microsoft, най-ценната компания в света с пазарна капитализация над $3 трилиона, за последен път раздели акциите си през февруари 2003 г.

Въпреки огромния си растеж под ръководството на главния изпълнителен директор Сатя Надела, включително значителните инвестиции в облачни изчисления и изкуствен интелект, цената на акциите на Microsoft сега надхвърля $400, което я прави третата по цена акция в Dow Jones Industrial Average. Разглеждане на акциите на компанията изглежда вероятно, ако акциите продължат да се покачват, което ще подпомогне включването ѝ в Dow.

От друга страна, Meta Platforms, компанията майка на Facebook, никога не е преминавала през разделяне на акции от своето първично публично предлагане през 2012 г. Въпреки че акциите ѝ се търгуват на цена от малко над $470, ръководството все още не е разгледало възможността за разделяне. Въпреки това, с неотдавнашното иницииране на дивиденти от Meta, тези действия може да станат предмет на обсъждане, което потенциално ще ги направи по-достъпни за инвеститорите на дребно и ще увеличи привлекателността им за включване в Dow.

Изглежда по-вероятно Meta да извърши следващото разделяне на акциите си поради по-високата цена на акциите си и относително по-ниската пазарна капитализация в сравнение с Microsoft. Въпреки че няма сигурност по отношение на бъдещите действия, продължаващото поскъпване на акциите може да накара Meta да последва стъпките на Nvidia.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Кой ще бъде следващия технологичен гигант от Уолстрийт, който да раздели акциите си”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.