НАЧАЛО Биткойн

Китай предполагаемо не са забранявали копаенето на Биткойн

07.06.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай предполагаемо не са забранявали копаенето на Биткойн

Даниел Батен, анализатор на околната среда в областта на Биткойн, разкри, че добивът на Биткойн никога не е бил официално забранен в Китай, противно на широко разпространените погрешни схващания.

Проучването на Батен показва, че така наречената „забрана“ е била само временно преустановена и дейностите по добив до голяма степен са се възобновили.

Противно на докладите от май 2021 г., в които се твърди, че е настъпила пълна репресия, настоящата хешираща мощност на Китай представлява около 15% от общия световен процент. Това значително разминаване с по-ранните данни предполага по-скоро временно прекъсване, отколкото постоянна забрана. Батън сравни това прекъсване с отстраняването на ученик, а не с изключването му.

По-нататъшни разследвания потвърждават констатациите на Батен, като докладите сочат продължаване на дейностите по добив в Китай дори след предполагаемата забрана. Към декември 2021 г. дейността по добив се е възстановила, достигайки 19.1% от глобалния хаш рейт. Батен твърди, че по-малките, екологични майнинг дейности все още са добре дошли в Китай, особено в провинции като Вътрешна Монголия, където има излишък от възобновяема енергия.

Освен това той отбелязва преминаването към по-чисти енергийни източници в китайските добивни дейности, което е в съответствие с целта на Китай за постигане на въглеродна неутралност до 2060 г. Добивът на въглища извън мрежата до голяма степен е преустановен, като е заменен от водноелектрическа енергия, голяма част от която работи в малък мащаб, под 1 MW.

Батен твърди, че западните медии са отразили погрешно тази динамика, като са затвърдили неправилен наратив за позицията на Китай по отношение на добива на Биткойн. Това виждане оспорва представянето на политиките на Китай от страна на мейнстрийм медиите и подчертава важността на точното отразяване на събитията в индустрията на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Цената на Биткойн може да се срине до $62,500 – ето защо

Хулио Морено, ръководител на отдел „Проучвания“ в CryptoQuant, потвърди, че на пазара на Биткойн има някои видими признаци на капитулация на миньорите.

12.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.