НАЧАЛО Други

Китайските hodl-ъри вече се смята, че са достигнали над 3 милиона

юли 8, 2018 17:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайските hodl-ъри вече се смята, че са достигнали над 3 милиона

Говорител на „New Financial T ren ds and 2018 Financial Technology Summit“ в Пекин, изследователят Ли Хонхан, изчисли, че сега има над 3 милиона инвеститори в Китай, които държат крипто активи, съобщава Bitcoin.com.

Ли Хонгхан, изследовател в Международния валутен институт на университета Renmin в Китай, обсъждаше текущото състояние на крипто в страната.

Изглежда, че ако данните на Ли са верни, тогава забраната на Китай по отношение на търговията с криптовалути не е имала ефект. Китай все още е основен Bitcoin играч с 50 до 70% от глобалната минна дейност, въпреки че този брой не е сравним с много по-високите цифри, преди забраната да бъде въведена.

Като се има предвид, че Китай не е една от 91-те страни по света, която е неограничена в търговията с криптовалути, тя демонстрира голяма подкрепа, независимо от правните последици, които произлизар от държането на крипто. Според изчисленията на Ли, 0.2174% от китайските граждани са собственици на крипто.

Ли прогнозира, че DLT ще революционизира много аспекти на финансовия сектор в бъдеще, което е мнение споделено от много финансови експерти в страната. Неотдавнашните коментари на китайския президент Xi Jinping, че „блокчейн е бил 10 пъти по-ценен от интернет“, ясно подчертава посоката, която китайското правителство предприема по отношение на бъдещето на блокчейн технология в страната.

В други новини от Китай, изтичането на аудиозапис на Li Xiaolai, известен китайски Bitcoin магнат, който критикува китайския крипто сектор, наричайки някои от лидерите на индустрията „измамници“ и „лъжци“. Xiaolai, основателят на Bitfund, също атакува редица криптовалути и се нарича някои инвеститори неопитни търговци, като твърди, че изтъкнати крипто фигури трябва да натрупат голяма аудитория по време на мечи пазар, след което да капитализират по време на бичия.

Джон Остлер, главен изпълнителен директор на finder.com, заяви следното:

Китай, вдигайки забраната си за крипто, вероятно ще окаже значително влияние върху цените … Това е голям потенциален пазар, че дори и роптанията на вдигането на забрана вероятно ще увеличат стойността в краткосрочен план.tron g>

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене