НАЧАЛО Други

Китайските hodl-ъри вече се смята, че са достигнали над 3 милиона

юли 8, 2018 17:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайските hodl-ъри вече се смята, че са достигнали над 3 милиона

Говорител на „New Financial T ren ds and 2018 Financial Technology Summit“ в Пекин, изследователят Ли Хонхан, изчисли, че сега има над 3 милиона инвеститори в Китай, които държат крипто активи, съобщава Bitcoin.com.

Ли Хонгхан, изследовател в Международния валутен институт на университета Renmin в Китай, обсъждаше текущото състояние на крипто в страната.

Изглежда, че ако данните на Ли са верни, тогава забраната на Китай по отношение на търговията с криптовалути не е имала ефект. Китай все още е основен Bitcoin играч с 50 до 70% от глобалната минна дейност, въпреки че този брой не е сравним с много по-високите цифри, преди забраната да бъде въведена.

Като се има предвид, че Китай не е една от 91-те страни по света, която е неограничена в търговията с криптовалути, тя демонстрира голяма подкрепа, независимо от правните последици, които произлизар от държането на крипто. Според изчисленията на Ли, 0.2174% от китайските граждани са собственици на крипто.

Ли прогнозира, че DLT ще революционизира много аспекти на финансовия сектор в бъдеще, което е мнение споделено от много финансови експерти в страната. Неотдавнашните коментари на китайския президент Xi Jinping, че „блокчейн е бил 10 пъти по-ценен от интернет“, ясно подчертава посоката, която китайското правителство предприема по отношение на бъдещето на блокчейн технология в страната.

В други новини от Китай, изтичането на аудиозапис на Li Xiaolai, известен китайски Bitcoin магнат, който критикува китайския крипто сектор, наричайки някои от лидерите на индустрията „измамници“ и „лъжци“. Xiaolai, основателят на Bitfund, също атакува редица криптовалути и се нарича някои инвеститори неопитни търговци, като твърди, че изтъкнати крипто фигури трябва да натрупат голяма аудитория по време на мечи пазар, след което да капитализират по време на бичия.

Джон Остлер, главен изпълнителен директор на finder.com, заяви следното:

Китай, вдигайки забраната си за крипто, вероятно ще окаже значително влияние върху цените … Това е голям потенциален пазар, че дори и роптанията на вдигането на забрана вероятно ще увеличат стойността в краткосрочен план.</s tron g>

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене