НАЧАЛО Други

Китайската полиция арестува Биткойн миньор

юни 23, 2018 8:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайската полиция арестува Биткойн миньор

Човек от Китай се намира в полицейския арест, след като се опита да открадне електроенергия, за да финансира нерентабилната си операция за копаене на Биткойн, съобщава местният медиен център Xinhua на 22-ри юни.

Заподозреният, известен само с фамилното име Ма, твърди, че е изнесъл Биткойн и Етериум на двеста компютъра в провинцията Анхуей, всички от които са били конфискувани от полицията при арестуването на миньор. Като цяло Ма е откраднала 150 мегавата електроенергия, според Xinhua.

Според източниците, заподозреният (с презиме Ма) няма никаква представа за разходите за енергия за провеждане на значителна минна операция, когато закупил хардуера през април. Впоследствие се оказа над 6000 юана (930 долара) на ден.

Полицията е предупредила Ма, когато местната мрежа „съобщава за необичайно използване на електроенергия“.


„… Полицията установи, че електромерът за предполагаема операция по изкопни работи е бил късо съединение, което вероятно е опит да се избегне сметката за захранване“, добавя още Синхуа.

През последните месеци Китай се стреми да се отърси от минната индустрия, която преди това включваше разпространение на оператори в райони, където имаше свръхзахранване.

В медиите се появиха различни случаи, включително случай през април, когато тайвански миньор беше застрелян от гангстери след лошо управлявана сделка.

В световен мащаб се очаква Bitcoin минното дело да консумира 0,5% от общото количество електроенергия в края на тази година, съобщи Cointelegraph през май.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене