НАЧАЛО Други

Китайската полиция арестува Биткойн миньор

юни 23, 2018 8:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайската полиция арестува Биткойн миньор

Човек от Китай се намира в полицейския арест, след като се опита да открадне електроенергия, за да финансира нерентабилната си операция за копаене на Биткойн, съобщава местният медиен център Xinhua на 22-ри юни.

Заподозреният, известен само с фамилното име Ма, твърди, че е изнесъл Биткойн и Етериум на двеста компютъра в провинцията Анхуей, всички от които са били конфискувани от полицията при арестуването на миньор. Като цяло Ма е откраднала 150 мегавата електроенергия, според Xinhua.

Според източниците, заподозреният (с презиме Ма) няма никаква представа за разходите за енергия за провеждане на значителна минна операция, когато закупил хардуера през април. Впоследствие се оказа над 6000 юана (930 долара) на ден.

Полицията е предупредила Ма, когато местната мрежа „съобщава за необичайно използване на електроенергия“.


„… Полицията установи, че електромерът за предполагаема операция по изкопни работи е бил късо съединение, което вероятно е опит да се избегне сметката за захранване“, добавя още Синхуа.

През последните месеци Китай се стреми да се отърси от минната индустрия, която преди това включваше разпространение на оператори в райони, където имаше свръхзахранване.

В медиите се появиха различни случаи, включително случай през април, когато тайвански миньор беше застрелян от гангстери след лошо управлявана сделка.

В световен мащаб се очаква Bitcoin минното дело да консумира 0,5% от общото количество електроенергия в края на тази година, съобщи Cointelegraph през май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене