НАЧАЛО Други

Какво разкрива анкета за употребата на блокчейн в Китай

май 11, 2018 22:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво разкрива анкета за употребата на блокчейн в Китай

Според проучването, правителственият сектор, логистичният отдел и медицинската индустрия ще се възползват най-много от употребата на блокчейн.

На 9-ти май Vechain и PwC разкриха пазарно проучване на Китай за нефинансовото приложение на блокчейн в Хонг Конг.

Логистиката е индустрията, която се нарежда най-високо в областта на иновативните приложения на блокчейн технология. Логистиката се разглежда като индустрията, която използва технологията, за да създаде стойност от нея.

Правителството се разглежда като следващият най-подходящ сектор за използване на предимствата на блокчейн. Технологията може да се използва като средство за кредитно подобрение. Употребата на блокчейн приложения е чудесен начин правителството да помогне за възприемането на технологията сред обикновените хора.

Медицинската индустрия идва веднага след правителствения сектор, поради стриктната му нужда от проверка на автентичността на информацията. Блокчейн може да се използва при проверка на лични и медицински записи и информация за предписаните лекарства.

Най-трудно се оказа формирането на стандартизирана политика за структуриране на непрекъснатото развитие на блокчейн в тези сектори. Имаше общо съгласие сред респондентите, като 85.7% от тях заявиха, че основна характеристика на технологията е, че информацията е устойчива на фалшифициране. Бизнес общността ще окаже влияние върху използването на технологията в транзакциите и проследяването.

Според проучването около 48,4% от респондентите имат само едно основно разбиране за блокчейн, като същевременно поддържат позитивно отношение към него. Около 84,2% от респондентите, работещи в отрасъла, имат оптимистични настроения към него. Освен това 85.7% от респондентите с опит в прилагането на блокова технология също са оптимисти.

Респондентите от традиционните индустрии също имат оптимистичен подход относно значителното въздействие, което технологията може да има. Производствената индустрия, секторът на услугите, информационните технологии и медиите също тестват използването и въздействието на блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене