НАЧАЛО Други

Какво разкрива анкета за употребата на блокчейн в Китай

май 11, 2018 22:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво разкрива анкета за употребата на блокчейн в Китай

Според проучването, правителственият сектор, логистичният отдел и медицинската индустрия ще се възползват най-много от употребата на блокчейн.

На 9-ти май Vechain и PwC разкриха пазарно проучване на Китай за нефинансовото приложение на блокчейн в Хонг Конг.

Логистиката е индустрията, която се нарежда най-високо в областта на иновативните приложения на блокчейн технология. Логистиката се разглежда като индустрията, която използва технологията, за да създаде стойност от нея.

Правителството се разглежда като следващият най-подходящ сектор за използване на предимствата на блокчейн. Технологията може да се използва като средство за кредитно подобрение. Употребата на блокчейн приложения е чудесен начин правителството да помогне за възприемането на технологията сред обикновените хора.

Медицинската индустрия идва веднага след правителствения сектор, поради стриктната му нужда от проверка на автентичността на информацията. Блокчейн може да се използва при проверка на лични и медицински записи и информация за предписаните лекарства.

Най-трудно се оказа формирането на стандартизирана политика за структуриране на непрекъснатото развитие на блокчейн в тези сектори. Имаше общо съгласие сред респондентите, като 85.7% от тях заявиха, че основна характеристика на технологията е, че информацията е устойчива на фалшифициране. Бизнес общността ще окаже влияние върху използването на технологията в транзакциите и проследяването.

Според проучването около 48,4% от респондентите имат само едно основно разбиране за блокчейн, като същевременно поддържат позитивно отношение към него. Около 84,2% от респондентите, работещи в отрасъла, имат оптимистични настроения към него. Освен това 85.7% от респондентите с опит в прилагането на блокова технология също са оптимисти.

Респондентите от традиционните индустрии също имат оптимистичен подход относно значителното въздействие, което технологията може да има. Производствената индустрия, секторът на услугите, информационните технологии и медиите също тестват използването и въздействието на блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене