НАЧАЛО Блокчейн

Китайска фондова борса добавя индекс с 50 блокчейн фирми

26.12.2019 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайска фондова борса добавя индекс с 50 блокчейн фирми

Фондовата борса на китайската технологична столица Шънджън, SSE, пусна индекс, проследяващ работата на 50 блокчейн фирми.

Според съобщение от 24 декември, индексът ще се основава на акциите на 50 компании, регистрирани в SSE, които участват в блокчейн индустрията.

Първите 50 акции, свързани с блокчейн, се класират въз основа на средната им дневна пазарна стойност през последните шест месеца. Индексът се актуализира два пъти годишно: през втория петък на юни и декември.

Полагане на надлежна проверка

Преди да създаде индекса, SSE се увери, че участващите компании всъщност използват технологията, а не просто да правят печалби покрай интереса към това ново пространство.

През март 2018 г,. SSE спря търговията на производителя на устройства за следене на здравето Lifesense, докато провеждаше разследвания на фирмата и нейните претенции относно интегрирането на блокчейн.

Обявление на компанията относно пускането на „блокчейн лаборатория“ доведе до повишаване на цената на акциите от 10%, достигайки дневния лимит на SSE.

SSE е една от двете фондови борси, работещи независимо в континентален Китай. Според TradingHours, уебсайта за данни на борсовите пазари, пазарната капитализация на SSE е $3,12 трилиона, което я прави четвърта по големина в Азия и осма по големина в света.

Основните борси започват да изброяват индекси, които проследяват блокчейн и фирми, свързани с криптовалута. Както бе съобщено в средата на октомври, Nasdaq изброи базираният на изкуствен интелект индекс CIX100, създаден от доставчика на крипто данни Cryptoindex.

През септември Nasdaq също изброи блокчейн децентрализиран финансов индекс, наречен Defix, който включва проекти като блокчейна Amoveo (работещ с алгоритъма PoW), децентрализирания протокол за обмен 0x и пазара за прогнози Augur .

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Binance с нова инциатива за развитието на Web3 проектите

BNB Chain обяви партньорство с отдела за рисков капитал на Binance за въвеждане на инкубационен алианс, насочен към насърчаване на Web3 проекти в ранен етап.

14.06.2024 10:30 1 мин. четене

Fortune 500 компаниите се насочват към блокчейн според доклад на Coinbase

Според проучване на Coinbase, проведено с ръководители на компании от Fortune 500, над половината от тях в момента работят по проекти, свързани с блокчейн.

13.06.2024 15:30 2 мин. четене

Binance разкри поредната си инвестиция за развитието на блокчейн

Подразделението за рисков капитал на най-голямата крипто борса в света, Binance Labs, напредва с интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI) с блокчейн в най-новата си инвестиция.

12.06.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.