НАЧАЛО Регулации

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

Хуанг Ипин, бивш член на Комитета по парична политика в Китайската народна банка (КНБ) смята, че китайското правителство трябва да помисли отново дали забраната за търговия с криптовалути е устойчива в дългосрочен план.

Според информацията той твърди, че постоянната забрана на криптовалутите може да доведе до много пропуснати възможности за официалната финансова система, включително такива, свързани с блокчейн и токенизацията. Според него свързаните с криптовалутите технологии са “много ценни” за регулираните финансови системи.

Хуанг каза:

Няма особено добър начин да се осигури стабилност и функционалност по отношение на това как трябва да се регулират криптовалутите особено за развиваща се страна, но в крайна сметка може би все пак ще се наложи да се намери ефективен подход.

Въпреки призива за задълбочен анализ на потенциалните дългосрочни ползи от криптовалутите за Китай той все пак подчерта, че има много рискове, свързани с активи като Биткойн (BTC).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Лайткойн: Цената скача с близо 40% – какво да очакваме?


Ипин твърди, че Биткойн е по-скоро дигитален актив, отколкото валута, тъй като му липсва вътрешна стойност, добавяйки, че значителна част от BTC транзакциите са свързани с незаконни действия.

Бившият служител не пропусна да изкоментира и дигиталната валута на централната банка (CBDC) на Китай, споделяйки, че според него тя не е успяла да постигне широко разпространение, въпреки че е била пусната в действие.

Хуанг добави, че разрешаването на частни институции да емитират стабилни монети, базирани на дигиталния юан, остава “много чувствителен” въпрос, но си струва да се разгледат плюсовете и минусите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене