НАЧАЛО Регулации

Китай ограничава лични свободи с натрапчиво лицево разпознаване

ОКТ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай ограничава лични свободи с натрапчиво лицево разпознаване

Китайското правителство обяви нова и още по-натрапчива форма на лицево разпознаване.

Министерството на индустрията и информационните технологии (MIIT) ще започне да използва AI софтуер за наблюдение на над 800 милиона интернет потребители.


Напоследък има изключителен международен натиск за ограничаване на разпознаването на лица. Изглежда обаче, че китайското правителство е инвестирало в употребата на такъв софтуер.


MIIT заяви, че новият софтуер всъщност е в полза на потребителите. Иновативната технология ще проверява лицата на гражданите, за да гарантира, че няма злоупотреби. Всички онлайн транзакции в крайна сметка ще изискват такава идентификация.


Според агенцията този ход ще “защити законните права и интереси на киберпространството на гражданите.


Освен това правителството заяви, че новата технология ще им помогне да отговорят на новите предизвикателства. 


Официалната позиция на правителството е, че драматичните увеличения на ефикасността и употребата на разпознаването на лица ще предотврати екстремизма и тероризма.


Реакцията срещу новите регламенти беше отвращение. Компаниите, отговорни за новия софтуер - SenseTime, Megvii и Yitu - вече са в черния списък на САЩ. Други правителства също ги последваха.


Нещо повече, китайското правителство е под все по-голям натиск да премахне широкото използване на софтуера. Дистопичното бъдеще, което следва от подобни стъпки е нещо, от което повечето национални правителства се страхуват. Дори ако личните документи се изискват за много цели от правителствата, това, което китайското правителство прави, е безпрецедентно.


Въпреки че този ход не е изненадващ, като се има предвид миналото на Китай, мнозина разглеждат криптовалутите като потенциален отговор. С възможността да изпращат и получават средства без преки транзакционни процеси, криптовалутите предлагат ниво на анонимност, което китайското правителство просто не може да контролира напълно.


Освен това, Биткойн е като международна валута. Това позволява на потребителите в потиснически режими да имат повече свобода.


Предивд предимствата на валутата не е изненада, че Китай вече се е опитал да контролира използването на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индия премахва забраната за криптовалути

През март обаче RBI беше принудена да оттегли изискването си към банките под натиска на съда.Сега местен информационен бюлетин съобщава, че RBI официално е обещала да не пречи на управлението на крипт...
МАЙ. 26, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто добивът в Съчуан, откъдето идва 9% от хеш-рейтa на Биткойн, вече е забранен

Регулаторите в Съчуан са известили всички крипто бизнеси в региона, че трябва да прекратят всякакви процеси на добив на криптовалути.  Всички районни администратори са били инструктирани да ...
МАЙ. 25, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна ще позволи на крипто фирми да отварят банкови сметки

На 18-ти май Министерството на цифровата трансформация на държавата публикува нов законопроект ‘За виртуалните активи’. Той има за цел да определи правния статус на криптовалутите и правилата за тяхно...
МАЙ. 24, 2020 18:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн лична собственост ли е?

Връщането на тези средства на законния собственик не е лесна задача, тъй като освен всичко друго, нашите правни институции не са разработили ясен механизъм за връщането им. Новите възможности за просл...
МАЙ. 8, 2020 16:15 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света