НАЧАЛО Регулации

Китай ограничава лични свободи с натрапчиво лицево разпознаване

ОКТ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай ограничава лични свободи с натрапчиво лицево разпознаване

Китайското правителство обяви нова и още по-натрапчива форма на лицево разпознаване.

Министерството на индустрията и информационните технологии (MIIT) ще започне да използва AI софтуер за наблюдение на над 800 милиона интернет потребители.


Напоследък има изключителен международен натиск за ограничаване на разпознаването на лица. Изглежда обаче, че китайското правителство е инвестирало в употребата на такъв софтуер.


MIIT заяви, че новият софтуер всъщност е в полза на потребителите. Иновативната технология ще проверява лицата на гражданите, за да гарантира, че няма злоупотреби. Всички онлайн транзакции в крайна сметка ще изискват такава идентификация.


Според агенцията този ход ще “защити законните права и интереси на киберпространството на гражданите.


Освен това правителството заяви, че новата технология ще им помогне да отговорят на новите предизвикателства. 


Официалната позиция на правителството е, че драматичните увеличения на ефикасността и употребата на разпознаването на лица ще предотврати екстремизма и тероризма.


Реакцията срещу новите регламенти беше отвращение. Компаниите, отговорни за новия софтуер - SenseTime, Megvii и Yitu - вече са в черния списък на САЩ. Други правителства също ги последваха.


Нещо повече, китайското правителство е под все по-голям натиск да премахне широкото използване на софтуера. Дистопичното бъдеще, което следва от подобни стъпки е нещо, от което повечето национални правителства се страхуват. Дори ако личните документи се изискват за много цели от правителствата, това, което китайското правителство прави, е безпрецедентно.


Въпреки че този ход не е изненадващ, като се има предвид миналото на Китай, мнозина разглеждат криптовалутите като потенциален отговор. С възможността да изпращат и получават средства без преки транзакционни процеси, криптовалутите предлагат ниво на анонимност, което китайското правителство просто не може да контролира напълно.


Освен това, Биткойн е като международна валута. Това позволява на потребителите в потиснически режими да имат повече свобода.


Предивд предимствата на валутата не е изненада, че Китай вече се е опитал да контролира използването на Биткойн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индийското правителство няма намерение да забранява криптовалутите

Законопроектът, озаглавен „Забрана на криптовалутите и регулиране на официалните дигитални валути“ не е включен в дневния ред, издаден в долната камара на парламента на Индия, Лок Сабха, на 14 ноември...
НОЕ. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

Въпреки че законът влиза в сила в началото на следващата година, съществува чувство на объркване сред украинците, тъй като никъде в правната рамка на страната няма определение на думата криптовалута.О...
НОЕ. 16, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хонг Конг с нова регулаторна рамка за лицензиране на крипто борси

НОЕ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейската централна банка обмисля забрана на 'високорисковите' активи

През месеците след обявяването му, проектът предизвика спорове и много възмущение сред регулаторите по целия свят, които предупреждават, че на Facebook и изпълнителния директор Марк Зукербърг не може ...
НОЕ. 8, 2019 18:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света