НАЧАЛО Други

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

Университетът, който се намира в източната част на Китай, посочи, че това ново направление има за цел да предостави нови курсове, свързани с метавселената, които ще позволят на повече студенти да отговорят на изискванията на компаниите, работещи в сферата на тези виртуални светове.

Университетът в Нанкин се фокусира върху обучението на кадри, работещи в областта на метавселената

Все повече университети и образователни институции по света включват метавселената в учебните си програми. В най-новата си инициатива, свързана с темата, университетът в Нанкин ще въведе една от първите специалности, свързани с метавселената, в страната.

Катедрата по информационно инженерство към Университета за информационни науки и технологии в Нандзин се преименува на Катедра по инженерство на метавселена. Според някои източници това може би е първият департамент в Китай, който приема термина „метавселена“.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase


Пан Джъгън, декан на преименуваната катедра, посочи, че тази промяна ще помогне на институцията да се свърже с фирми от индустрията, за да определи нуждите на тези групи и да обучи повече хора, които могат да влезнат в екипите им.

Освен това Джъгън отбеляза, че студентите ще бъдат по-добре подготвени да работят в три различни области, включително смарт здравеопазване, смарт образование и дигитален туризъм. За да се развие университетът в тези области, катедрата ще създаде три различни работни групи: институт за изследване на метавселената, институт за изследване на метеорология и институт за изследване на медицина.

Образование във виртуалния свят на метавселената

Други университети също възприемат метавселената като инструмент за подобряване на взаимодействието и интеграцията на студентите. През юли Хонконгският университет за наука и технологии заяви, че ще създаде виртуален кампус, наречен Metahkust, който ще позволи на дистанционните студенти да посещават занятията заедно, сякаш се намират на едно и също място. Според представители на университета по този начин ще се постигнат оптимални резултати в сравнение с използването на 2D видеоприложения (като Zoom) за същата задача.

Освен това през юли Токийският университет разкри, че по-късно тази година ще предложи курсове по инженерство на метавселената.

По-рано този месец Meta обяви участието си в създаването на 10 онлайн кампуса в сътрудничество с Victoryxr, компания за разработка на метавселени. Това е компонент на проекта Immersive Learning, който е на стойност $150 милиона, за включване на метавселената в академичните среди.

Китайските местни власти стимулират растежа

Междувременно китайските фирми и правителствени агенции продължават да проучват концепцията за метавселената – споделена поглъщаща виртуална среда, която според някои ще бъде следващото поколение на интернет, въпреки че все още няма търговски приложения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


Въпреки че държавните медии предупреждават за потенциални проблеми, свързани с метавселената, и препоръчват да не се прекалява с концепцията, няколко местни правителства в Китай са разработили планове за нейното разширяване.

През юли правителството на Шанхай заяви, че планира да създаде индустриален фонд, насочен към развитието на метавселената, с активи на стойност около 10 милиарда юана ($1.4 милиарда).

През януари властите в Ухан, централна провинция Хъбей, и Хъфей, източната провинция Анхуей, обещаха да ускорят развитието на метавселената през следващите пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене