НАЧАЛО Други

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

28.09.2022 17:39 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

Университетът, който се намира в източната част на Китай, посочи, че това ново направление има за цел да предостави нови курсове, свързани с метавселената, които ще позволят на повече студенти да отговорят на изискванията на компаниите, работещи в сферата на тези виртуални светове.

Университетът в Нанкин се фокусира върху обучението на кадри, работещи в областта на метавселената

Все повече университети и образователни институции по света включват метавселената в учебните си програми. В най-новата си инициатива, свързана с темата, университетът в Нанкин ще въведе една от първите специалности, свързани с метавселената, в страната.

Катедрата по информационно инженерство към Университета за информационни науки и технологии в Нандзин се преименува на Катедра по инженерство на метавселена. Според някои източници това може би е първият департамент в Китай, който приема термина “метавселена”.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase


Пан Джъгън, декан на преименуваната катедра, посочи, че тази промяна ще помогне на институцията да се свърже с фирми от индустрията, за да определи нуждите на тези групи и да обучи повече хора, които могат да влезнат в екипите им.

Освен това Джъгън отбеляза, че студентите ще бъдат по-добре подготвени да работят в три различни области, включително смарт здравеопазване, смарт образование и дигитален туризъм. За да се развие университетът в тези области, катедрата ще създаде три различни работни групи: институт за изследване на метавселената, институт за изследване на метеорология и институт за изследване на медицина.

Образование във виртуалния свят на метавселената

Други университети също възприемат метавселената като инструмент за подобряване на взаимодействието и интеграцията на студентите. През юли Хонконгският университет за наука и технологии заяви, че ще създаде виртуален кампус, наречен Metahkust, който ще позволи на дистанционните студенти да посещават занятията заедно, сякаш се намират на едно и също място. Според представители на университета по този начин ще се постигнат оптимални резултати в сравнение с използването на 2D видеоприложения (като Zoom) за същата задача.

Освен това през юли Токийският университет разкри, че по-късно тази година ще предложи курсове по инженерство на метавселената.

По-рано този месец Meta обяви участието си в създаването на 10 онлайн кампуса в сътрудничество с Victoryxr, компания за разработка на метавселени. Това е компонент на проекта Immersive Learning, който е на стойност $150 милиона, за включване на метавселената в академичните среди.

Китайските местни власти стимулират растежа

Междувременно китайските фирми и правителствени агенции продължават да проучват концепцията за метавселената – споделена поглъщаща виртуална среда, която според някои ще бъде следващото поколение на интернет, въпреки че все още няма търговски приложения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


Въпреки че държавните медии предупреждават за потенциални проблеми, свързани с метавселената, и препоръчват да не се прекалява с концепцията, няколко местни правителства в Китай са разработили планове за нейното разширяване.

През юли правителството на Шанхай заяви, че планира да създаде индустриален фонд, насочен към развитието на метавселената, с активи на стойност около 10 милиарда юана ($1.4 милиарда).

През януари властите в Ухан, централна провинция Хъбей, и Хъфей, източната провинция Анхуей, обещаха да ускорят развитието на метавселената през следващите пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.