НАЧАЛО Други

Китай стартира национална NFT борса

декември 29, 2022 20:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай стартира национална NFT борса

Китай стартира първия си национален пазар за незаменяеми токени (NFT) през следващата година, съобщи местна новинарска публикация.

Китайската платформа за търговия с дигитални активи, която служи като вторичен пазар за обмен на NFT, е създадена от държавната компания Art Exhibitions China, държавната  технологична борса на страната и частната корпоративна структура Huban Digital Copyrights Ltd.

Според информацията освен с незаменяеми токени платформата ще даде възможност за търговия с авторски права на дигитални активи и други колекционерски предмети. Целта на проекта е да регулира вторичните NFT пазари и да предотврати прекомерните спекулации.

През по-голямата част от последните две години незаменяемите токени бяха популярни сред китайските търговци, но не по същия начин, както в останалата част на света. 

NFT се търгуват на затворени, силно регулирани платформи, а не на децентрализирани такива. Също така според китайското законодателство NFT не могат да се купуват с криптовалута.

Имат ли незаменяемите токени права на собственост ?

Интернет съдът в Ханджоу, който е специализиран в правни спорове в Китай, свързани с интернет, постанови наскоро, че дигиталните активи имат права на собственост и са сравними с артикулите, продавани в сайтове за електронна търговия, което се разглежда като голяма стъпка напред.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един алткойн е позициониран да задмине пазара, твърди анализатор


Дигиталните активи притежават характеристиките на правото на собственост като стойност, оскъдност, възможност за контрол и търгуване и принадлежат към частната виртуална собственост, която следва да бъде защитена от законите на Китай.

Дигиталните токени представляват нова форма на търговия по отношение на надзора и регулирането на сектора и предстои много неща да бъдат усъвършенствани по отношение на законите, разпоредбите и политиките за надзор.

В резултат на това съществува голяма несигурност. Платформите са ясно отговорни за листването и търговията с дигитални активи. Те са по-уязвими по отношение на регулаторната стабилност, отколкото правата на интелектуална собственост и дигиталните авторски права.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене