НАЧАЛО Крипто Крими

Китай разби крипто мрежа за пране на пари за милиарди

17.05.2024 1:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай разби крипто мрежа за пране на пари за милиарди

Във вторник китайските власти обявиха разбиването на значителна незаконна банкова операция, която е обработила транзакции на стойност най-малко $1.9 милиарда, използвайки криптовалутата Tether (USDT).

Длъжностни лица от Съчуан и Чунцин съобщиха за ареста на 193 лица в 26 провинции, свързани с тази мрежа.

Твърди се, че тази престъпна организация е използвала USDT, за да заобиколи строгите валутни разпоредби на Китай, улеснявайки международния трансфер на незаконни средства. Общият размер на включените транзакции е достигнал 13.8 милиарда юана ($1.9 милиарда).

По време на акцията правоприлагащите органи разбиха през 2023 г. два основни оперативни центъра, разположени във Фудзиен и Хунан, като конфискуваха активи на стойност 149 милиона юана ($20.6 милиона).

Срещу мрежата са повдигнати обвинения, включително за финансови измами, престъпления, свързани с работата, и различни контрабандни дейности. По-специално, групата е замесена в операции по контрабанда на злато в Непал.

Този случай подчертава продължаващите трудности, с които се сблъсква Китай при прилагането на мерките си за контрол на капитала, като някои лица се обръщат към криптовалути като USDT, за да избегнат тези ограничения. Основните заподозрени, известни само с фамилните си имена Лин, Уенг и Чен, са започнали незаконните си операции по обмен на валута през януари 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.