НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери частично източиха крипто хедж фонд

16.05.2024 17:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери частично източиха крипто хедж фонд

Според доклад на Bloomberg крипто инвестиционната фирма за BlockTower Capital е станала жертва на значителен пробив в основния си хедж фонд.

Източници, запознати с въпроса, разкриха пред Bloomberg в сряда, че основният хедж фонд на BlockTower е бил компрометиран, което е довело до загуба на активи, които все още не са осчетоводени. Самоличността на извършителя на атаката остава неизвестна, а BlockTower се въздържа да разкрие точния размер на откраднатите средства.

В отговор на пробива на сигурността BlockTower е използвала услугите на блокчейн експерти по криминалистика, за да проведе разследване на инцидента.

Този инцидент бележи още един неуспех за BlockTower, тъй като преди това тя се сблъска със значителни предизвикателства през февруари 2023 г., когато според съобщенията е загубила TrueFi токени на стойност $1.55 милиона при експлойт. Освен това се съобщава, че миналата година фирмата е закрила крипто фонд, който някога е управлявал активи, надхвърлящи $100 милиона.

Създадена през 2017 г., BlockTower е изградила репутация благодарение на инвестициите си в известни крипто и Web3 фирми, включително Dapper Labs, Sky Mavis и Aptos Labs, както сочат данните от Dealroom.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.