НАЧАЛО Други

Кевин О’Лиъри разкри своята инвестиционна стратегия

април 13, 2022 0:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кевин О’Лиъри разкри своята инвестиционна стратегия

Веднъж познат като сериозен противник на криптовалутите, известният инвеститор и звезда от Shark Tank Кевин О'Лиъри изцяло промени мнението си и добавя все повече дигитални активи към своето инвестиционно портфолио.

Сега той вярва толкова силно в света на дигиталните активи, че често коментира какви са причините зад инвестициите му, както и кои крипто, според него, носят най-добра бъдеща стойност. Наскоро той сподели подробности за собствената си стратегия за инвестиране в крипто и какво добавя към своите активи.

Канадецът О’Лиъри беше съосновател на Softkey Software Products, която произвежда компютърен софтуер, фокусиран върху семейното образование и забавление. Закупен от Mattel през 1999 г., приходите от продажбата на компанията му го направиха мултимилионер и оттогава той премина към нова кариера в инвестирането, писането и телевизията – включително добре познатото му участие като водещ инвеститор в шоуто Shark Tank. 

Предполага се, че състоянието на 67-годишният инвеститор се оценява на над $400 милиона. Той също така говори все по-гласно за своите криптовалути и е особено оптимист по отношение на бъдещето на Биткойн (BTC) – актив, който той веднъж нарече „боклук“.

В скорошно интервю с Фил Розен от Insider, успешният бизнесмен и инвеститор говори надълго за крипто и стратегията, която е изградил за инвестиране в пространството.

Не Изпускай
Robinhood официално изброи Shiba Inu (SHIB)

Според О’Лиъри 20% от инвестиционното му портфолио се състои от криптовалути. 

Той посочи в интервюто, че заема 32 различни позиции, като нито една не е повече от 5% от общите 20%. Като се има предвид волатилният характер на криптовалутите, включително текущите дискусии за възможни регулации, той ограничава колко пари е готов да посвети в момента с една пета от инвестициите си. 

Някои от любимите му инвестиции включват Биткойн (BTC), Solana (SOL) и Polygon (MATIC).

Инвеститорът ветеран беше видимо развълнуван от потенциала за използване на крипто:

Биткойн не е монета, а софтуер. Ако смятате, че софтуерът има дългосрочна икономическа стойност, тогава можете да му дадете 5% тежест в рамките на вашия оперативен мандат. По-големите ми позиции са тези, които мисля, че изглеждат като страхотно икономическо предложение.

Освен това той вярва, че познаването на проблемите, които криптовалутата може да реши чрез своята функционалност, може да даде добра насока при избора в какво да инвестира:

Какво правите, за да направите нещо по-евтино, по-бързо, по-добро, по-прозрачно, подлежащо на проверка? Всички тези показатели трябва да имат тежест. Ако не можете да видите икономическата стойност в нещо, в дългосрочен план то вероятно няма да оцелее.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Този алткойн скочи с 80% докато пазарът е на червено

По-специално, той вярва, че диверсификацията на портфейла е неразделна част от успеха. Тъй като само определен брой криптовалути вероятно наистина ще се отличават в дългосрочен план, инвестирането в разнообразие сега дава по-голям шанс в крайна сметка да излезете напред и да изберете победител(и).

Промяната в позицията на О’Лиъри по отношение на криптовалутите беше толкова пълна, че той не само постоянно добавя монети към портфолиото си, но също така инвестира в крипто копаене. На неотдавнашната конференция “Bitcoin 2022” в Маями той изнесе реч, в която каза: „Добивът на Биткойн ще спаси света“. 

По-конкретно, той вярва, че зеленият добив ще бъде наложен и ще стане голяма част от бъдещето; може би дори помага да се предоставят енергийни решения за жилищни квартали като допълнително предимство. Той посочи, че ще инвестира във връзки между такива мрежи, като обясни:

Независимо дали сте съгласни с мандатите на ESG или дали сте съгласни с това, което е предложено от SEC, не можете да го игнорирате. Така че трябва да се справите с това. Начинът, по който се справям с това, е с хидро и ядрената енергия.

О’Лиъри е толкова оптимист по отношение на крипто, че е трудно да се проследят всички начини, по които той инвестира и да се прогнозира как може да изглежда бъдещето. Въпреки това той има добре проучено портфолио и план, който има смисъл за него. Ако не друго, такава подробна стратегия трябва да послужи като урок за всички инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.