НАЧАЛО Биткойн

Кения е притисната да конвертира резервите си в Биткойн

септември 20, 2022 19:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кения е притисната да конвертира резервите си в Биткойн

Управителят на централната банка на Кения Патрик Нджороге призна, че е получавал външен натиск от поддръжници на криптовалутите да превърне резервите на страната в Биткойн (BTC).

Според Нджороге идеята може да бъде наречена “лудост”, като отбеляза, че конвертирането на резервите в Биткойн би било риск предвид волатилността на дигиталния актив, по време на среща с членове на парламента на 19 септември.

Също така той намекна, че законодателите може да са подложени на натиск, за да повлияят на законодателния процес в полза на приемането на криптовалутите. Управителят заяви, че ако страната тръгне по пътя на BTC по време на неговия мандат, той е готов да влезе в затвора за това.

Нджороге обясни:

Знам, че сте подложени на голям натиск от някои от тези хора, които прокарват тези неща [криптовалутите], защото за тях това е добре. Мога да ви уверя, че има много хора, които ме притискаха да сложа резервите ни в Биткойн. […] Ако това се случи, значи не съм с всичкия си.

Възможност за приемане на криптовалути

Освен това Нджороге отбеляза, че страната би могла да избере да приеме криптовалутите само ако се реши конкретен проблем. Той призова за преразглеждане на крипто сектора, за да се отдалечи от това, което той определи като “шумотевица” около дигиталните активи.

Той добави :

В нашата икономика какъв проблем разрешават те? Дали са по-добри средства за транзакции, а отговорът е не.  Дали са по-добри по отношение на каквито и да било проблеми? Дали сигурността им е по-голяма от тази на банковата ви сметка, а отговорът е не. Виждаме ги като нещо, което може би се раздухва, но трябва да го разгледаме внимателно и да разберем дали ще реши даден проблем или не.

Няма закони за управление на крипто сектора

Забележително е, че Централната банка на Кения вече е отправяла предупреждения към гражданите относно работата с криптовалути, позовавайки се на свързаните с тях рискове. Въпреки това не съществуват всеобхватни разпоредби за управление на сектора.

В този случай институцията издава предимно циркулярни писма до местните банки, в които ги призовава да внимават, когато работят с криптовалути или извършват сделки с фирми, търгуващи с дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Централната банка на Мароко представя законопроект за Биткойн и крипто


Сериозността на рисковете беше подчертана наскоро от доклад, в който се посочва, че рекордните четири милиона кенийски крипто инвеститори са претърпели загуби след продължаващата разпродажба на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.