НАЧАЛО Биткойн

Кения е притисната да конвертира резервите си в Биткойн

септември 20, 2022 19:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кения е притисната да конвертира резервите си в Биткойн

Управителят на централната банка на Кения Патрик Нджороге призна, че е получавал външен натиск от поддръжници на криптовалутите да превърне резервите на страната в Биткойн (BTC).

Според Нджороге идеята може да бъде наречена „лудост“, като отбеляза, че конвертирането на резервите в Биткойн би било риск предвид волатилността на дигиталния актив, по време на среща с членове на парламента на 19 септември.

Също така той намекна, че законодателите може да са подложени на натиск, за да повлияят на законодателния процес в полза на приемането на криптовалутите. Управителят заяви, че ако страната тръгне по пътя на BTC по време на неговия мандат, той е готов да влезе в затвора за това.

Нджороге обясни:

Знам, че сте подложени на голям натиск от някои от тези хора, които прокарват тези неща [криптовалутите], защото за тях това е добре. Мога да ви уверя, че има много хора, които ме притискаха да сложа резервите ни в Биткойн. […] Ако това се случи, значи не съм с всичкия си.

Възможност за приемане на криптовалути

Освен това Нджороге отбеляза, че страната би могла да избере да приеме криптовалутите само ако се реши конкретен проблем. Той призова за преразглеждане на крипто сектора, за да се отдалечи от това, което той определи като „шумотевица“ около дигиталните активи.

Той добави :

В нашата икономика какъв проблем разрешават те? Дали са по-добри средства за транзакции, а отговорът е не.  Дали са по-добри по отношение на каквито и да било проблеми? Дали сигурността им е по-голяма от тази на банковата ви сметка, а отговорът е не. Виждаме ги като нещо, което може би се раздухва, но трябва да го разгледаме внимателно и да разберем дали ще реши даден проблем или не.

Няма закони за управление на крипто сектора

Забележително е, че Централната банка на Кения вече е отправяла предупреждения към гражданите относно работата с криптовалути, позовавайки се на свързаните с тях рискове. Въпреки това не съществуват всеобхватни разпоредби за управление на сектора.

В този случай институцията издава предимно циркулярни писма до местните банки, в които ги призовава да внимават, когато работят с криптовалути или извършват сделки с фирми, търгуващи с дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Централната банка на Мароко представя законопроект за Биткойн и крипто


Сериозността на рисковете беше подчертана наскоро от доклад, в който се посочва, че рекордните четири милиона кенийски крипто инвеститори са претърпели загуби след продължаващата разпродажба на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене