НАЧАЛО Други

Картина на голям украински художник ще се продава под формата на NFT

март 21, 2021 17:25 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Картина на голям украински художник ще се продава под формата на NFT

Художник от началото на 20-ти век, който може да се похвали с постоянно изложение в Музея на модерното изкуство, е на път да получи нов живот в блокчейна.

В сътрудничество с NFT пазара Mintable, семейството на Владимир Баранов-Росин ще издаде колекция от работата на уважавания художник. Ще има редица дигитализирани картини като издания с 1000 копия, три дигитализирани аукциони на NFT и един хибриден NFT/физически аукцион на картини, който ще изпрати на този с най-висока оферта физическа оригинална картина на Баранов-Росин, както и NFT изображение на труда.

В подкаста на доставчика на данни за крипто пазара Brave New Coin, изпълнителният директор на Mintable Зак Бъркс отбеляза, че предстоящият търг може да бъде най-известният пример за токенизиране на физическо изящно изкуство.

Това е историческо, никога досега не сме имали подобно нещо в екосистемата на NFT“, каза Бъркс.

NFT съществуват вече три години, поне в Етериум, и никога не е имало токенизирано произведение на изящното изкуство. Винаги е било нещо, което сме обсъждали в NFT екосистемата, но всъщност никога не е било постигнато и особено не от някой, който държи такова наследство като Владимир Баранов-Росин.

Внукът на Баранов-Росин, също на име Владимир, каза, че смесицата от физическо изкуство / блокчейн се вписва добре в наследството на руснака. Баранов-Росин е бил изобретател, както и скулптор и художник, и е бил известен с авангардни експерименти и произведения, които смесвали звук, цвят и технологии, като “октофоничното пиано“.

Внукът на Бъркс и Баранов-Росин отбеляза, че Mintable очаква интерес от колекционери на изящни изкуства, наскоро забогатяли Етериум китове и случайни колекционери. Въпреки това, като се има предвид абсурдната цена от $69 милиона, която бе платена за колекцията “Everydays: The First 5000 Days” на Beeple в аукционната къща на Christie’s, Бъркс вярва, че наддаването ще се сведе до война между колекционер на NFT и колекционер на изящни изкуства, като се има предвид как тази смесица може да бъде обект на интерес за двата свята:

Аз управлявам пазар за NFT, харесвам NFT, колекционирам NFT и когато видя това, искам да го купя. Искам да закача това на стената си, искам да имам парче историческо изкуство в къщата си и да имам NFT. Това е красотата зад тази [продажба].

На въпрос дали Баранов-Росин ще участва в настоящата художествена революция в NFT, ако беше жив днес, внукът му отговори ентусиазирано утвърдително.

Абсолютно. Това е нещо, което той направи през цялата си кариера, така че да абсолютно, мисля, че това е вълнуващото на блокчейн“, каза той.

Като художник най-важното нещо, което искате хората да ви видят е това как работите, независимо дали сте мъртви или живи, така че цялата арт сцена в блокчейн технологията и пространството на NFT просто првилича много повече погледи към колекцията.

Продажбата ще включва различни произведения с различен ценови диапазон. Основният търг ще бъде физическата картина, свързана с NFT (победителят ще получи картината по пощата), както и три други аукциона за дигитализирани произведения и шест “отворени издания“ – 1000 дигитализирани произведения с фиксирана цена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене