НАЧАЛО Крипто Крими

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

ноември 29, 2022 15:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

Инцидентът първоначално се е случил на 19 ноември и накара Coinsquare да премине през непланиран период на поддръжка, за да се справи с проблема.

Пробивът е компрометирал личната информация на потребителите. В резултат на това информацията е била достъпна и за трета страна. След инцидента борсата изпратила имейли до своите инвеститори, в които ръководството споделя за ситуацията.

Информацията, която е била достъпена 

Компрометираната база данни включва голяма част от личната информация на потребителите, която се състоеше от имена на инвеститори. Освен са били събрани това имейл адреси, жилищни адреси, телефонни номера, идентификатори на устройства, адреси на публични портфейли, дати на раждане, история на транзакциите и дори салда по сметките.

От Coinsquare единствено потвърдиха, че не е имало достъп до пароли и че активите на инвеститорите винаги са били и остават на сигурно място в студен портфейл.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


До момента от Coinsquare не са открили злонамерени лица, които да имат достъп до изтеклата информация.

В имейлите се споменава още, че потребителите трябва да сменят паролите си и да активират двуфакторна автентикация (2FA). Също така предупредиха клиентите, че трябва да бъдат много предпазливи и да използват различни идентификационни данни за различните платформи.

IIROC и Coinsquare

Регистрацията в IIROC задължава борсата да докладва редовно за финансовото си състояние, за да поддържа капитал за покриване на задълженията.

Освен това паричните средства, държани в клиентски сметки, са защитени от Канадския фонд за защита на инвестициите в случай на несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

септември 18, 2023 16:00 2 мин. четене

Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака срещу горещи портфейл. Според съобщенията от MetaMask портфейл, принадлежащ на милиардера Марк Кюбан, са източени близо $870,000.

септември 16, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.