НАЧАЛО Крипто Крими

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

ноември 29, 2022 15:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

Инцидентът първоначално се е случил на 19 ноември и накара Coinsquare да премине през непланиран период на поддръжка, за да се справи с проблема.

Пробивът е компрометирал личната информация на потребителите. В резултат на това информацията е била достъпна и за трета страна. След инцидента борсата изпратила имейли до своите инвеститори, в които ръководството споделя за ситуацията.

Информацията, която е била достъпена 

Компрометираната база данни включва голяма част от личната информация на потребителите, която се състоеше от имена на инвеститори. Освен са били събрани това имейл адреси, жилищни адреси, телефонни номера, идентификатори на устройства, адреси на публични портфейли, дати на раждане, история на транзакциите и дори салда по сметките.

От Coinsquare единствено потвърдиха, че не е имало достъп до пароли и че активите на инвеститорите винаги са били и остават на сигурно място в студен портфейл.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


До момента от Coinsquare не са открили злонамерени лица, които да имат достъп до изтеклата информация.

В имейлите се споменава още, че потребителите трябва да сменят паролите си и да активират двуфакторна автентикация (2FA). Също така предупредиха клиентите, че трябва да бъдат много предпазливи и да използват различни идентификационни данни за различните платформи.

IIROC и Coinsquare

Регистрацията в IIROC задължава борсата да докладва редовно за финансовото си състояние, за да поддържа капитал за покриване на задълженията.

Освен това паричните средства, държани в клиентски сметки, са защитени от Канадския фонд за защита на инвестициите в случай на несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене