НАЧАЛО Крипто Крими

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

29.11.2022 15:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

Инцидентът първоначално се е случил на 19 ноември и накара Coinsquare да премине през непланиран период на поддръжка, за да се справи с проблема.

Пробивът е компрометирал личната информация на потребителите. В резултат на това информацията е била достъпна и за трета страна. След инцидента борсата изпратила имейли до своите инвеститори, в които ръководството споделя за ситуацията.

Информацията, която е била достъпена 

Компрометираната база данни включва голяма част от личната информация на потребителите, която се състоеше от имена на инвеститори. Освен са били събрани това имейл адреси, жилищни адреси, телефонни номера, идентификатори на устройства, адреси на публични портфейли, дати на раждане, история на транзакциите и дори салда по сметките.

От Coinsquare единствено потвърдиха, че не е имало достъп до пароли и че активите на инвеститорите винаги са били и остават на сигурно място в студен портфейл.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


До момента от Coinsquare не са открили злонамерени лица, които да имат достъп до изтеклата информация.

В имейлите се споменава още, че потребителите трябва да сменят паролите си и да активират двуфакторна автентикация (2FA). Също така предупредиха клиентите, че трябва да бъдат много предпазливи и да използват различни идентификационни данни за различните платформи.

IIROC и Coinsquare

Регистрацията в IIROC задължава борсата да докладва редовно за финансовото си състояние, за да поддържа капитал за покриване на задълженията.

Освен това паричните средства, държани в клиентски сметки, са защитени от Канадския фонд за защита на инвестициите в случай на несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Съдят тайвански гражданин за крипто залози върху резултатите от изборите в страната

Мъж е обвинен в нарушаване на тайванския “Закон за отмяна на избора за президент и вицепрезидент”, след като е използвал онлайн сайт за крипто хазарт, за да залага на президентските избори.

20.06.2024 10:30 2 мин. четене

Турският “крипто барон” Фарук Озер започна своята присъда от 11,196 години затвор

Фарук Фатих Озер, основателят и бивш главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Thodex, започна да излежава присъда от 11,196 години затвор за измама на инвеститори с милиони.

19.06.2024 19:00 2 мин. четене

Двама ръководители на китайска банка замесени в нелегална крипто схема

Неотдавнашен случай, свързан с намиращата се в китай Bank of Huludao, разкри сложна схема за присвояване и пране на пари, осъществена от двама бивши ръководители с помощта на криптовалута.

19.06.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.