НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какво стои зад спада на крипто пазара?

СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво стои зад спада на крипто пазара?

Спадът на Биткойн доведе до ликвидации на стойност над $800 милиона, голям спад в общата пазарна капитализация и нарастване на общите загуби на участниците на пазара.

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.


Заслужава да се отбележи, че по-голямата част от финансовото поле е пострадало днес, като акциите на ЕС и фючърсите на САЩ също отбелязват загуби. Златото е сред малкото активи, които напоследък са нараснали.


Спадът беше изненадващ за пазара поради положителните данни от блокчейна след последните движения на Биткойн. Но в същото време различни доставчици на данни от веригата забелязаха множество скокове на предлагането на борсите, които се считат за отрицателен знак, тъй като средствата, които се появяват на борсата, обикновено се разпродават в даден момент.


Пазарът на алткойни също е изправен пред масивна ликвидация на обема и спад в стойността на най-големите криптовалути. Етериум и Cardano са паднали съответно с 8 и 10 процента. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ветеран трейдър споделя прогнозата си за Биткойн (BTC)

Средното съотношение лонг към шорт позиции остава около 98% за дългите позиции, което предполага голямо прегряване на пазара. Различни показатели, като индекса на относителната сила, също показват стойности на “свръх купуване” на дългосрочни графики.


Въпреки че пазарът в момента не демонстрира никакви признаци на растеж, данните от блокчейна все още показват, че бичият пазар продължава и мечките все още не са поели контрол над ситуацията. Индикатори от веригата, като притоците на борсите, все още предполагат, че няма нарастване при натиска от страна на продавачите на пазара и текущата корекция е краткосрочна.


Анализаторът 'Pentoshi' сподели, че очаква тази седмица да видим предимно странична търговия. Според него, нивото от $41,000 ще е ключово за определяне на предстоящата посока на ценовото движение, като той не очаква да има спад до тези стойности. 


Скот Мелкер, друг анализатор, подвизаващ се в Twitter като 'The Wolf Of All Streets', сподели 4-часова графика, показваща дивергенция, Той спомена, че чака още бича дивергенция преди да влиза в позиции.


В друга публикация той като че ли намеква, че поток от негативни новини може да са посяли FUD (страх и съмнение) на пазара, катализирайки или дори причинявайки спада.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света