НАЧАЛО Други

Какво ще се случи с криптоборсите след срива на FTX?

декември 1, 2022 12:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво ще се случи с криптоборсите след срива на FTX?

Много въпроси бяха повдигнати след скорошния срив на борсата FTX на Сам Банкман-Фрийд, като мнозина виждат светло бъдеще за DEX.

Популярен крипто коментатор смята, че децентрализираните борси (DEX) ще завладеят криптовалутите след неотдавнашния срив на FTX, който породи опасения за прозрачността на централизираните борси (CEX).

Въпреки прогнозата си, водещият на Coin Bureau, познат под псевдонима “Guy”, предупреждава своите абонати в YouTube, че ще отнеме “известно време”, преди децентрализираните борси (DEX) да могат да се конкурират с централизираните борси (CEX) по отношение на потребителско изживяване.

Според анализатора DEX са по-трудни за начинаещите и по-малко гъвкави за експертите.

Тези технологии все още са в много начален стадий на развитие, но бих могъл да видя, че до края на следващия бичи пазар ще бъде изградена DEX, базирана на книгата за поръчки, която работи на няколко блокчейна.

Според водещия тези платформи също така не предлагат лесно включване за разлика от централизираните борси, макар че той отбеляза, че това може скоро да се промени.

Добрата новина е, че би трябвало да стане по-лесно да вкарвате и изкарвате парите си от криптовалутите, след като те станат по-широко разпространени… 

В обобщение, убеден съм, че DEX-овете ще изместят CEX-овете през следващите години. Смятам, че това ще бъде ускорено от крипто регламентите, които ще могат да се прилагат само срещу централизираните елементи на криптоиндустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза


Главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд е обвинен в неправилно управление на милиарди долари клиентски средства, като ги е предоставил на Alameda Research, търговска фирма, която също е основал. Съобщава се, че федералните регулатори на САЩ проучват скандала. Турция също разследва FTX и Банкман-Фрийд за възможни престъпления, свързани с измами.

Съобщава се, че Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ също планира да проведе изслушване през декември, за да разследва срива на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.