Home

Какво ще се случи с криптоборсите след срива на FTX?

01.12.2022 12:27 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво ще се случи с криптоборсите след срива на FTX?

Много въпроси бяха повдигнати след скорошния срив на борсата FTX на Сам Банкман-Фрийд, като мнозина виждат светло бъдеще за DEX.

Популярен крипто коментатор смята, че децентрализираните борси (DEX) ще завладеят криптовалутите след неотдавнашния срив на FTX, който породи опасения за прозрачността на централизираните борси (CEX).

Въпреки прогнозата си, водещият на Coin Bureau, познат под псевдонима “Guy”, предупреждава своите абонати в YouTube, че ще отнеме “известно време”, преди децентрализираните борси (DEX) да могат да се конкурират с централизираните борси (CEX) по отношение на потребителско изживяване.

Според анализатора DEX са по-трудни за начинаещите и по-малко гъвкави за експертите.

Тези технологии все още са в много начален стадий на развитие, но бих могъл да видя, че до края на следващия бичи пазар ще бъде изградена DEX, базирана на книгата за поръчки, която работи на няколко блокчейна.

Според водещия тези платформи също така не предлагат лесно включване за разлика от централизираните борси, макар че той отбеляза, че това може скоро да се промени.

Добрата новина е, че би трябвало да стане по-лесно да вкарвате и изкарвате парите си от криптовалутите, след като те станат по-широко разпространени… 

В обобщение, убеден съм, че DEX-овете ще изместят CEX-овете през следващите години. Смятам, че това ще бъде ускорено от крипто регламентите, които ще могат да се прилагат само срещу централизираните елементи на криптоиндустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза


Главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд е обвинен в неправилно управление на милиарди долари клиентски средства, като ги е предоставил на Alameda Research, търговска фирма, която също е основал. Съобщава се, че федералните регулатори на САЩ проучват скандала. Турция също разследва FTX и Банкман-Фрийд за възможни престъпления, свързани с измами.

Съобщава се, че Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ също планира да проведе изслушване през декември, за да разследва срива на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.