НАЧАЛО Други

Какво ще се случи с криптоборсите след срива на FTX?

декември 1, 2022 12:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво ще се случи с криптоборсите след срива на FTX?

Много въпроси бяха повдигнати след скорошния срив на борсата FTX на Сам Банкман-Фрийд, като мнозина виждат светло бъдеще за DEX.

Популярен крипто коментатор смята, че децентрализираните борси (DEX) ще завладеят криптовалутите след неотдавнашния срив на FTX, който породи опасения за прозрачността на централизираните борси (CEX).

Въпреки прогнозата си, водещият на Coin Bureau, познат под псевдонима „Guy“, предупреждава своите абонати в YouTube, че ще отнеме „известно време“, преди децентрализираните борси (DEX) да могат да се конкурират с централизираните борси (CEX) по отношение на потребителско изживяване.

Според анализатора DEX са по-трудни за начинаещите и по-малко гъвкави за експертите.

Тези технологии все още са в много начален стадий на развитие, но бих могъл да видя, че до края на следващия бичи пазар ще бъде изградена DEX, базирана на книгата за поръчки, която работи на няколко блокчейна.

Според водещия тези платформи също така не предлагат лесно включване за разлика от централизираните борси, макар че той отбеляза, че това може скоро да се промени.

Добрата новина е, че би трябвало да стане по-лесно да вкарвате и изкарвате парите си от криптовалутите, след като те станат по-широко разпространени… 

В обобщение, убеден съм, че DEX-овете ще изместят CEX-овете през следващите години. Смятам, че това ще бъде ускорено от крипто регламентите, които ще могат да се прилагат само срещу централизираните елементи на криптоиндустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза


Главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд е обвинен в неправилно управление на милиарди долари клиентски средства, като ги е предоставил на Alameda Research, търговска фирма, която също е основал. Съобщава се, че федералните регулатори на САЩ проучват скандала. Турция също разследва FTX и Банкман-Фрийд за възможни престъпления, свързани с измами.

Съобщава се, че Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ също планира да проведе изслушване през декември, за да разследва срива на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене