Home

Какво представлява закона FIT21 и какво влияние има?

15.06.2024 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво представлява закона FIT21 и какво влияние има?

През май Камарата на представителите на САЩ прие законопроекти за регулиране на криптовалутите, като по този начин направи значителна крачка към приемането на Държавния закон за анти-мониторинг чрез CBDC и Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21 Act).

По-специално Законът FIT21 получи положителни отзиви за това, че ще промени ситуацията от няколко неназовани законодатели, които смятат, че той ще защити целия крипто пазар.

Одобрението на Камарата на представителите бе само началната точка. Многобройни пазарни наблюдатели посочиха разделението в Сената на САЩ като една от основните пречки пред законодателното приемане на закона.

От това има признаци, че ситуацията може да се промени, обяснявайки неотдавнашен доклад от основателя и главен изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг. Той заяви:

“През последните 48 ч. се срещнах с повече от дузина сенатори от Демократическата партия във Вашингтон, за да обсъдим създаването на ясни правила за крипто индустрията и защитата на потребителите.”

Той изрази надежда, че Законът FIT21 ще бъде гласуван положително в Сената.

Законът FIT21 ще бъде устройството за регулаторната рамка на дигиталните активи, като голяма част от тях могат да бъдат регулирани от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC)

Законопроектът не бе подкрепен от всички, напротив, той предизвика оплаквания от крипто общността. Критиците посочват, че някои точки в закона не са подходящи за DeFi сектора.

От друга страна, някои хора казват, че този закон не засяга DeFi сектора. Хейдън Адамс, главен изпълнителен директор и основател на Uniswap, бе изключително щастлив и поясни:

“Това, че законодателният орган на САЩ, който прави тази разлика и разбира, че тя трябва да бъде добре обмислена и третирана по специален начин, е голяма работа и ясна стъпка напред за страната. Това е първото доказателство…”.

Адамс информира, че подходът на правителството да се запознае с DeFi, преди да въведе своята регулаторна система, е същият като метода на ЕС за прилагане на регламента MiCA,. Той е организиран и като “Докладване, обсъждане и гласуване“, какъвто е подходът на Европейския съюз.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия легализира криптовалутите за международна търговия

Руският парламент прие законопроект, който позволява на компаниите да използват криптовалута за международна търговия.

24.07.2024 16:05 2мин. четене

Крипто застъпник настоява за регулации преди президентските избори в САЩ

Артър Хейс, видна фигура в крипто сферата, отправя предупреждение, че фокусът върху благоприятните за криптовалутите политики може да отслабне след приключването на изборите през 2024 г.

21.07.2024 18:00 1мин. четене

Южна Корея стартира нов закон за защита на виртуалните активи

Южнокорейската комисия за финансови услуги (FSC) въведе нов закон, насочен към засилване на защитата на потребителите на виртуални активи, който влиза в сила от 19 юли.

21.07.2024 9:30 1мин. четене

ЕС актуализира правилата за класификация на криптовалутите в рамките на MiCA

Европейският съюз обяви нови правила за класифициране на дигиталните активи и криптовалутите съгласно Регламента за пазарите на крипто активите (MiCA).

19.07.2024 21:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.