Home

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

14.06.2024 15:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

Този напредък е положителна стъпка в процеса на управление на развиващата се крипто индустрия и идва след прилагането на MiCA миналата година.

Окончателният проект на техническите стандарти очертава мерките, които се считат за разумни за създателите на криптовалути, стабилни монети и доставчиците на услуги за индустрията. Някои от тези стандарти включват, промяна в изискванията за собствен капитал, промени в разпоредбите за ликвидност и много строги планове за възстановяване на емитентите на криптоактиви.

Съгласно информацията емитентите трябва да провеждат стрес тестове при конкретни условия на финансов стрес, което би им помогнало да управляват операциите си в периодите на волатилност.

Освен това органът очерта процеса, по който компетентните органи могат да налагат повишени финансови изисквания на емитентите в зависимост от рисковите перспективи и резултатите от задължителните стрес тестове.

Стандартите предвиждат  също така процеси, при които емитентите трябва да направят необходимите корекции на собствения капитал, така че да отговарят на повишените стандарти в рамките на определен срок (25 работни дни).

Също така се изясняват конкретни правила за минималното ниво на ликвидност на криптоактивите, като определя необходимите съотношения на резервните активи по дневен и седмичен падеж.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.