НАЧАЛО Биткойн

Какво може да очакваме от настоящия пазарен цикъл на криптовалутите според бивш директор на Goldman Sachs

31.01.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво може да очакваме от настоящия пазарен цикъл на криптовалутите според бивш директор на Goldman Sachs

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал представя актуализирана перспектива за потенциалната траектория на настоящия пазарен цикъл на криптовалутите.

В неотдавнашно интервю с Антъни Помплиано, основател на Pomp Investments, Пал предположи, че има възможност Биткойн (BTC) да следва модел на “цена по време на балон“, подобен на цикъла от 2011-2013 г., като потенциално може да достигне до $500,00.

Според информацията Пал отдава на този сценарий вероятност от приблизително 20%, но също така прогнозира две алтернативни възможности.

Експертът отдаде 60% вероятност на идеята, че това е относително нормален цикъл, като прогнозира цена на BTC от около $150,000. Освен това Пал прогнозира 20% възможност на идеята за предварителен цикъл, ускорен от фактори като Биткойн ETF-ите, които биха могли да изтласкат цената до $150,000 по-бързо, преди да се стигне до спад, причинявайки известен дискомфорт на онези, които очакват продължително рали до 2025 г.

Останалите 20% вероятност се дължат на възможността настоящият цикъл да се превърне в балон, напомнящ модела от 2011-2013 г. При този сценарий може да настъпи междинна корекция на върха, която да създаде фалшиво усещане за завършеност преди последваща експлозивна фаза.

Все пак Пал призна, че е необходим цялостен анализ на фактори като потоците от ETF-ите, паричната политика, икономическите условия и въздействието на президентските избори в САЩ, за да се прецени вероятността за този резултат.

Пал завърши, подчертавайки спекулативния характер на възходящата цел, наричайки я “безумна” с прогнози, надхвърлящи половин милион долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.