НАЧАЛО Алткойни

Какво мисли крипто общността за спот XRP ETF

30.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво мисли крипто общността за спот XRP ETF

Неотдавнашното одобрение на Етериум спот ETF от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предизвика оживена дискусия в криптовалутната общност относно възможността за подобни финансови инструменти за други дигитални активи, по-специално XRP.

Член на XRP общността проведе анкета в социалнo-медийната платформата X (Twitter), която разкри разделение в мненията. Докато 66% от анкетираните изразиха увереност в одобрението на XRP ETF до 2025 г., а 34% останаха скептични.

Поддръжниците на XRP ETF твърдят, че въвеждането му може да привлече значителни институционални инвестиции, осигурявайки регулирана входна точка, която може да стимулира приемането и стабилността на XRP. Те правят паралел с рязкото покачване на Биткойн след одобрението на спот BTC ETF, предполагайки, че подобен ефект може да се получи и при XRP.

Въпреки това някои членове, включително известният адвокат Бил Морган, поставят под въпрос необходимостта от ETF за успеха на XRP. Те подчертаха полезността на XRP в трансграничните плащания и вместо това се застъпват за това да се съсредоточат върху утвърждаването му като глобална резервна валута.

Морган изрази загриженост относно потенциалното нежелание на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) да одобри ETF за XRP и предлага да се даде приоритет на ролята на XRP във финансовата система пред ETF сложността.

Авторитетна фигура в крипто индустрията смята ETF за потенциално незначителни за цената на XRP и предупреждава да не се отклонява вниманието от основната полезност и децентрализация на криптовалутите.

Резултатът от Етериум ETF през следващите месеци може да повлияе на позицията на XRP общността по този въпрос. Успехът може да разколебае скептиците, докато неуспехът може да подтикне към преоценка на ролята на ETF-ите в по-широкия крипто пазар.

Продължаващият дебат относно XRP ETF отразява напрежението между институционалното приемане и основната полезност в крипто пространството. Дали XRP ETF ще се материализира, остава несигурно, но дискусията изтъква еволюиращия характер на крипто пазара и различните визии за неговото бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Защо инвеститорите предпочитат меме криптовалутите пред по-утвърдени монети?

Популярен крипто анализатор разсъждава върху това как и защо меме криптовалутите са се откроили от останалите алткойни през този цикъл.

13.06.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто китовете се запасяват с XRP – какво да очакваме от цената?

Напоследък много хора просто спекулират с бъдещето на XRP, но смятат, че консолидацията на ниво от $0.5 е възможна.

13.06.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.