НАЧАЛО Биткойн

Как рекордното представяне на Биткойн ще се отрази на решенията на Федералния резерв

08.03.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как рекордното представяне на Биткойн ще се отрази на решенията на Федералния резерв

Неотдавнашният скок на стойността на Биткойн, както отбелязва стратегът на JPMorgan Марко Коланович, може да накара Федералния резерв да преразгледа планираното за по-късно тази година намаляване на лихвените проценти.

Коланович предполага, че рязкото покачване на цената на Биткойн, съчетано с рекордните стойности на фондовия пазар, показва натрупване на спекулативна активност при рисковите активи.

Тази спекулативна “пяна” би могла да накара Фед да отложи планираното намаляване на лихвените проценти, което обикновено има за цел да стимулира рисковите активи, поради опасения, че подобни стъпки биха могли да засилят инфлационния натиск.

Настоящите пазарни очаквания, отразени в инструмента на CME FedWatch, предвиждат поне три намаления на лихвените проценти от страна на Фед през 2024 г., като първото намаление се предвижда за юни. Всяко забавяне на тези понижения на лихвените проценти обаче би могло да наруши оптимистичните перспективи на фондовия пазар, който от октомври насам е подкрепян от очакванията за потисната инфлация и по-ниски лихвени проценти.

Коланович подчерта тези настроения, цитирайки неотдавнашни забележки на управителя на Фед Кристофър Уолър, който постави под въпрос спешността на намаляването на лихвените проценти, ако инфлацията остане под контрол. Като цяло Коланович запазва предпазлива позиция по отношение на акциите, като предполага, че пазарът е оценен оптимистично без адекватно хеджиране на риска от страна на инвеститорите.

Той посочи, че волатилността на акциите е на многогодишно дъно, въпреки че акциите са относително скъпи в сравнение с облигациите и паричните средства, силно концентрирани в компании с голяма пазарна капитализация, силно зависими от наратива за изкуствения интелект и като че ли пренебрегват всякакви потенциални рискове за растежа предвид високите си оценки.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.