НАЧАЛО Алткойни

Как програмист създаде меме криптовалута за милиони с ChatGPT

септември 26, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как програмист създаде меме криптовалута за милиони с ChatGPT

Изглежда, че ChatGPT има потенциала да осигури на разработчиците на блокчейн повече свободно време. Наскоро независима компания създаде метод за включване на интерфейса за приложно програмиране (API) на OpenAI в скрипт за създаване на токен, базиран на Етериум.

Преди това ChatGPT беше използван за прогнозиране на цените на криптовалутите и за оценка на потенциалния успех на различни меме монети. Този инструмент за изкуствен интелект извлича прозрения от анализа на публично достъпни данни и има възможност да генерира изцяло нови криптовалути.

Пример за използването на изкуствен интелект в сферата на криптовалутите е компанията CroissantEth, която използва AI, за да даде началото на меме монетата AstroPepeX (APX), черпейки вдъхновение от меме монетата PEPE, която преживя рязък скок на популярността през април. Това начинание получи широко одобрение от крипто ентусиастите и натрупа милиони в обем на търговията.

По подразбиране ChatGPT няма възможност за директно кодиране на токени, базирани на Етериум. Когато бъде подканен да го направи, вместо това чатботът предоставя на потребителите набор от стъпки, които трябва да следват.

Въпреки това, CroissantEth измисли заобиколен вариант:

Въпреки че ChatGPT не може директно да реализира токен в мрежата на Етериум, API на OpenAI позволява заобикаляне на това ограничение. То дава възможност на разработчиците да интегрират ChatGPT в собствените си приложения, като улеснят връзката с мрежата на Етериум.

CroissantEth изработи скрипт, който насочва ChatGPT към генериране на нов токен с помощта на OpenAI Open Zeppelin API. Чрез този подход те създадоха основата за създаване на смарт договори, като дадоха възможност на потребителите да посочват името на токена и други съответни параметри.

Очевидно е, че този крипто ентусиаст е притежавал значителен опит в областта на кодирането, което предполага, че лица, които не притежават този набор от умения, може да не са в състояние да използват напълно тази иновативна рамка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.