НАЧАЛО Други

Ето как да се подготвим за финансова криза

ноември 6, 2023 18:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как да се подготвим за финансова криза

В условията на икономически спад някои пазари, като например Камбоджа, показаха забележителна устойчивост и се представиха по-добре от много други.

Изготвянето на проактивен план за финансова криза зависи от индивидуални съображения, включително месечни разходи, съществуваща задлъжнялост и бъдещи условия на живот.

Препоръки за предприемачи и инвеститори:

1. Диверсификация с чуждестранни валути

В последно време няколко чуждестранни валути са изправени пред предизвикателства в сравнение с щатския долар. Историята обаче разказва друго. През последното десетилетие щатският долар показа уязвимост спрямо множество валути.

Понастоящем това предоставя възможност за придобиване на подценени чуждестранни валути. Сред тях сингапурският долар се откроява като надеждно убежище, предлагащо по-висока доходност и служещо като хедж срещу потенциалното обезценяване на долара.

Притежаването на чуждестранни валути в офшорна депозитарна сметка представлява ефективна стратегия за повишаване на доходността на паричните наличности, противодействаща на въздействието на отрицателните лихвени проценти, често прилагани от правителствата и централните банки по време на финансова криза.

2. Възприемайте алтернативни валути

В допълнение към фиатните валути обмислете възможността да притежавате алтернативни активи като злато, сребро и криптовалути. Централните банки в развиващите се икономики натрупват златни резерви, признавайки стойността му като сигурно убежище по време на икономически сътресения. Този подход може да бъде възприет и от физическите лица.

Притежаването на злато и сребро осигурява предпазване от пазарна паника и предлага допълнителна защита от потенциални правителствени интервенции. Офшорното съхраняване на благородни метали, независимо от банковата система, осигурява поверителност и правна неприложимост за определени националности, като допринася за цялостна стратегия за готовност за финансова криза.

3. Установяване на офшорно банково присъствие

Защитата на част от ликвидните ви активи в чужбина осигурява допълнителен слой сигурност и резервираност. Историческите събития в Кипър, Гърция, Аржентина и други страни показват потенциалната уязвимост на местните банки в неспокойни времена.

Откриването на офшорна банкова сметка не само улеснява валутната диверсификация и достъпа до нови инвестиционни възможности, но и предпазва част от средствата ви от бюрократични ограничения или произволни ограничения, наложени от финансовите институции.

Поддържането на множество дебитни карти от световни банки подобрява достъпа до паричните резерви. Юрисдикции като Панама, които са освободени от регионални финансови паники, предлагат допълнително ниво на сигурност. Важно е да се подчертае, че офшорното банкиране е свързано с разумно управление на активите, а консултацията с международен данъчен консултант е препоръчителна за спазване на изискванията за отчетност.

4. Подсилване на стабилността на доходите

Независимо от местоположението на бизнеса, осигуряването на преносим поток от доходи е от първостепенно значение за укрепване срещу финансова нестабилност. Диверсифицирането на източниците на доход в различни местоположения и инвестиции, като например недвижими имоти в различни държави, може да намали рисковете, свързани с локални икономически спадове.

Приспособяването на стратегията за разпределение на активите с диверсификация в чужбина допринася за стабилна финансова основа. Освен това гарантирането, че основният ви източник на доход не е обвързан с фиксирано място, е от решаващо значение за преодоляване на въздействието на финансова криза.

5. Дайте приоритет на ликвидността

Поддържането на резерв от леснодостъпни парични средства е крайъгълният камък на финансовата устойчивост. Макар че ликвидността може да приема различни форми, незабавният достъп до пари в брой позволява продължаване на бизнес операциите, възнагражденията на персонала и подкрепата на семейството през трудни периоди.

Въпреки че съхранението на злато в офшорни зони и срочните депозити предлагат привлекателни възможности, значението на леснодостъпните парични средства не може да бъде надценено. Диверсификацията на ликвидността в множество местни и международни банки засилва защитата срещу непредвидени събития.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.