Home

Как инвеститорите променят стратегиите си покрай бума на Nvidia

08.07.2024 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как инвеститорите променят стратегиите си покрай бума на Nvidia

Пазарната капитализация на Nvidia, известна със своите AI чипове, надхвърли $3 трилиона през второто тримесечие, което отразява стабилното доверие на Уолстрийт в изкуствения интелект.

Акциите на компанията се повишиха с 37% през последните три месеца и се удвоиха повече от тази година, като нараснаха със 148%.

Критиците се питат дали стремглавият възход на Nvidia не е балон. Стойността ѝ от $3 трилиона надхвърля нетното богатство на Швеция и почти съответства на БВП на Африка през 2023 г. Тази оценка се равнява на над $100 милиона на служител в Nvidia, което изтъква нейната доминация в сектора.

Инвестиционните стратегии са oриентирани около Nvidia. Фондове като ProFunds Semiconductor UltraSector, които използват 150% ливъридж за експозицията на Nvidia, процъфтяват с печалба от 31% през последното тримесечие. Скептиците обаче, като T. Rowe Price Capital Appreciation, започнаха да редуцират позициите си, позовавайки се на рисковете за маржовете на печалба на Nvidia от засилената конкуренция.

Въпреки че резултатите на Nvidia подкрепиха фондовете за голям растеж, осигурявайки 4.9% средна тримесечна възвръщаемост, предпазливостта по отношение на устойчивостта продължава. Някои от тях, като Vanguard Primecap, наскоро отново отвориха за инвеститорите, като наблегнаха на диверсификацията извън Nvidia за дългосрочна стабилност при инвестирането в растеж.

На пазар, задвижван от стремежите към изкуствен интелект, инвеститорите трябва да се ориентират внимателно към бързо растящите акции на Nvidia, като имат предвид по-широките икономически промени и специфичните за сектора предизвикателства, които могат да повлияят на траекторията на развитие.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.