Home

Крипто срещу фондовия пазар: Кой се представи по-добре през последните 5 години?

08.07.2024 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто срещу фондовия пазар: Кой се представи по-добре през последните 5 години?

В сферата на финансовите пазари криптовалутите и технологичните акции се превърнаха в доминиращи претенденти за инвеститорското внимание.

Неотдавнашно проучване на CoinGecko анализира представянето им през последните пет години, подчертавайки важни тенденции на фона на променящата се пазарна динамика.

Наречени “Великолепната седморка” от Майкъл Хартнет от Bank of America, водещите технологични гиганти, включително Apple, Microsoft, Alphabet, Meta Platforms, Amazon, Nvidia и Tesla, отчитат скок на комбинираната си пазарна капитализация от $4.35 трилиона през 2019 г. до $15.77 трилиона до средата на 2024 г., което представлява увеличение от 262.5%. Тези компании се превърнаха в ключови за оформянето на пейзажа на технологичния сектор в САЩ и оказват влияние върху по-широките пазарни нагласи.

Едновременно с това Биткойн и Етериум, водещите криптовалути, отбелязаха експлозивен растеж. Пазарната капитализация на BTC скочи от $103.98 милиарда през май 2019 г. до $1.25 трилиона към юни 2024 г. (увеличение с 1,100%), докато ETH скочи от $18.16 милиарда до $421 милиарда (увеличение с 2,220%). Тези печалби подчертават нарастващото влияние на дигиталните активи, обусловено от широкото им приемане и технологичния напредък.

Сравнението между криптовалутите и “Великолепната седморка” разкрива интригуващи наблюдения върху тяхното относително представяне и пазарна динамика. Nvidia се откроява като най-добре представящата се компания със зашеметяващото 2780% увеличение на пазарната капитализация за пет години. Както Биткойн, така и Етериум надминаха повечето технологични акции, демонстрирайки своята устойчивост и привлекателност в несигурни пазарни условия.

Ключови етапи, като интеграцията на криптовалутите в PayPal през 2020 г. и одобрението на SEC за Биткойн ETF през 2024 г., оформиха в голяма степен пазарните тенденции. Тези събития подчертаха развиващите се регулации и институционалното приемане на дигиталните активи, проправяйки пътя за продължителен растеж и иновации в крипто сектора. Тъй като и двата сектора се развиват, конкуренцията между криптовалутите и технологичните акции остава динамичен аспект на световните финансови пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.