НАЧАЛО Биткойн

Как Федералният резерв на САЩ влияе на цената на Биткойн

12.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как Федералният резерв на САЩ влияе на цената на Биткойн

Скорошен анализ предполага, че Федералният резерв отново влияе върху посоката на цената на Биткойн, след затихващо вълнение около Биткойн ETF.

Според доклад на CoinShares, европейски мениджър на дигитални активи, движението на цената на Биткойн все повече се свързва с по-широки дискусии около лихвените проценти. Мениджърът на изследванията на CoinShares Джеймс Бътърфил подчерта забележителна връзка между представянето на Биткойн през последните 40 търговски дни и очакванията за лихвените проценти през юни. Тази тенденция отразява подобен модел, наблюдаван през 2023 г.

Пазарните индикатори от CME Fedwatch показват увереност в стабилни лихвени проценти за юни, като потенциални корекции надолу се очакват едва през четвъртото тримесечие на тази година. Въпреки упорито високите нива на инфлация на основните лични потребителски разходи (PCE), достигащи 2.8% през март, доста над прогнозите, данните за растежа на БВП за първото тримесечие на 2024 г. бяха разочароващи с 1.6% в сравнение с 3.4% през предходното тримесечие.

Освен това данните предполагат свиване и стагнация в секторите на производството и услугите, подхранвайки опасенията за стагфлация и удължавайки очакванията за по-високи лихвени проценти от Фед.

Въпреки това, централната банка на САЩ изненада пазарите с „гълъбово“ съобщение за облекчаване на количественото затягане (QT), като същевременно поддържа лихвените проценти над 5.25%. Тази корекция, забавяща темпото на намаляване на предлагането на долари с $25 милиарда месечно вместо предишните $60 милиарда, се разглежда като благоприятна за Биткойн и други рискови активи, които обикновено процъфтяват в разхлабена парична среда.

Анализаторите оприличават този ход на едновременно спиране и ускоряване на автомобил. Бътърфил също предполага, че капацитетът на Министерството на финансите на САЩ да посреща краткосрочни дългове може да достигне границите си, оставяйки промяна в QT стратегията на Фед като оставаща опция.

Гледайки напред, Бътърфил очаква Фед да намали лихвените проценти по-късно тази година в отговор на отслабването на икономическите показатели, вероятно по начин „по-късно, но по-голям от очакваното“. Той вярва, че фиксираното предлагане на Биткойн и силната неизменност вероятно ще подкрепят цената му на фона на тези турбулентни икономически условия след корекции на лихвените проценти от Фед.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.