НАЧАЛО Биткойн

Американската икономика трябва да се срине, за да се изпълни прогнозата на Кати Ууд за Биткойн

11.05.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американската икономика трябва да се срине, за да се изпълни прогнозата на Кати Ууд за Биткойн

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, е известна със смелите си прогнози за бъдещето на криптовалутите, изградени на базата на предположения с ниска вероятност да се сбъднат.

Ууд непрекъснато преразглежда прогнозите си за Биткойн, като постепенно повишава целевата цена. В началото на годината тя спомена „базовия сценарий“ на Ark Invest за Биткойн да достигне $600,000. Впоследствие обаче тази прогноза бе повишена до $3.8 милиона до 2030 г.

„Миналата година ние представихме нашия бичи сценарий за Биткойн. Той прогнозира скок до $1.5 милиона. С тази институционална зелена светлина, която Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) даде, анализът, който направихме, сочи, че ако институционалните инвеститори заделят малко повече от 5% от портфолиото си за BTC, както смятаме, че ще направят с течение на времето, това само по себе си ще добави $2.3 милиона към прогнозата, която споделихме по-рано“, обясни Ууд.

Кевин о’Лиъри, предприемач и водещ на предаването „ Shark Tank“, изрази скептицизъм по отношение на подобно поскъпване, като предположи, че то би означавало срив на американската икономика. О’Лиъри гледа на Биткойн като на средство за хеджиране срещу икономически спадове и поради тази причина държи позиция в него. Той подчерта предвиденото предлагане на BTC, като го противопоставя на валутите на централните банки, податливи на човешка манипулация.

Въпреки това о’Лиъри не предвижда предстоящ срив на световната или американската икономика, което според неговите разсъждения би направило малко вероятно Биткойн да достигне целевата цена на Ууд.

Прогнозата на Ууд зависи от институционалните инвестиции. Тя и Ark Invest твърдят, че значителното институционално участие може да тласне цената на водещата криптовалута нагоре. Въпреки това вероятността институциите да заделят „малко повече от 5% от портфолиото си за Биткойн“ е минимална.

Въпреки че сценарии като глобален икономически срив или сериозни институционални инвестиции биха могли потенциално да изстрелят BTC към нови висоти, тези събития са малко вероятни. Освен това е от решаващо значение да се признае личният интерес на Ууд да популяризира Биткойн. През януари 2024 г. Ark бе сред фирмите, които представиха спот ETF за BTC. Създавайки вълнение относно Биткойн чрез своите прогнози, Ууд би могла да повлияе на инвеститорите да се включат в борсовата търговия с BTC ETF, особено с ETF-ът на Ark Invest.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.