НАЧАЛО Биткойн

Как централните банки може да изстрелят Биткойн и криптовалутите до нови висоти

09.06.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как централните банки може да изстрелят Биткойн и криптовалутите до нови висоти

Артър Хейс, съосновател на BitMEX и главен оперативен директор на крипто инвестиционния фонд Maelstrom, наскоро прогнозира бичи етап за крипто активите поради очакваните промени в политиката на централните банки.

В ново резюме Хейс посочи, че както Банката на Канада (BOC), така и Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро решиха да намалят лихвените проценти. Тези стъпки предполагат потенциално глобално преминаване към по-свободни парични политики, което би могло да даде тласък на рисковите активи, включително криптовалутите, особено след като Федералният резерв на САЩ последва примера.

Експертът определя неотдавнашните действия на ВОС и ЕЦБ като ранни индикатори за тази промяна, която той първоначално очакваше да започне около симпозиума на Федералния резерв в Джаксън Хоул през август. Сега обаче по-ранното от очакваното намаляване на лихвените проценти се разглежда като предвестник на по-широк цикъл на облекчения от страна на централните банки в световен мащаб.

Хейс отбелязва, че юнските промени в политиката на банките имат потенциала да сложат край на летния застой за криптоактивите. Той предполага, че облекчаването на паричните политики от страна на тези централни банки е ранен признак на по-широка тенденция, която може да доведе до значително повишаване на цените на криптовалутите. Той очаква, че след като Федералният резерв се присъедини с подобно намаляване на лихвените проценти, крипто пазарът ще отбележи значителен ръст.

В отговор на тези събития Хейс преразгледа инвестиционната си стратегия, застъпвайки се за бича позиция по отношение на Биткойн и други криптовалути, често наричани в разговорния език „шиткойни“.

Експертът също така спомена плана си да разгърне излишните си ликвидни парични средства в синтетични крипто-долари, по-конкретно USDe на Ethena, във високодоходни крипто инвестиции. Той смята, че променящият се макро пейзаж оправдава проактивен подход към инвестициите в криптовалути, прогнозирайки възраждане на крипто бичия пазар.

Разбирането на Артър Хейс подчерта съществена промяна в глобалния пейзаж на паричната политика, като централните банки започват да облекчават лихвените проценти по-рано от очакваното. Тази промяна се разглежда като катализатор за нова бича фаза на \крипто пазарите. В резултат на това Хейс препоръча силна инвестиция в Биткойн и други криптовалути, предполагайки, че крипто бичият пазар е на път да се събуди отново, воден от действията на централните банкери в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.