НАЧАЛО Биткойн

Поредната невероятна прогноза за цената на Биткойн от крипто експерт

09.06.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната невероятна прогноза за цената на Биткойн от крипто експерт

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, продължава да изразява оптимистични възгледи за бъдещето на Биткойн (BTC), прогнозирайки, че криптовалутата в крайна сметка ще достигне шестцифрена стойност.

В интервю за Дейвид Лин, публикувано на 7 юни, Скарамучи предположи, че Биткойн може да съперничи на златото, като потенциално достигне стойност от близо $700,000. Оптимистичната му прогноза се основава на уникалните технологични характеристики на криптовалутата и все по-широкото ѝ възприемане като средство за съхранение на стойност, подобно на златото.

Скарамучи отбеляза, че в момента процентът на приемане на Биткойн в САЩ е около 5%. Въпреки това той смята, че ако BTC продължи да се разраства и да се усвоява със сегашните си темпове, няма причина стойността му да не може да нарасне значително. Той предвижда пазарната му капитализация, която е приблизително $1.5 трилиона, да нарасне десетократно през следващите 15 години. Ако този ръст се случи, пазарната капитализация на Биткойн може да достигне $15 трилиона, което, въз основа на сегашната му цена от около $69,455, би означавало цена от приблизително $694,500.

Използвайки формулата за новата цена на BTC, която включва умножаване на текущата цена по ръста на пазарната капитализация, Скарамучи прогнозира, че водещата криптовалута реално може да се превърне в актив за $300,000, $400,000 или дори $500,000, заявявайки:

„Ако златото е с обща стойност $16 трилиона, а Биткойн е на стойност $1.5 трилиона, може ли да се увеличи 10 пъти през следващите 15 години? Вярвам, че може, и вярвам, че притежава техническите свойства, които му позволяват да го направи. Вече виждаме как това се случва, нещата вече се развиват в тази посока.“

Оптимистичната прогноза на Скарамучи се подкрепя от фундаменталните характеристики на BTC и от продължаващите тенденции в приемането му на пазара. Той подчерта, че потенциалът на Биткойн се крие в ролята му на дигитално средство за съхранение на стойност. В дигиталната епоха едно хранилище на стойност трябва да притежава качества като оскъдност, лесна употреба, надеждност и стабилна стойност. Според експертът BTC отговаря на тези критерии благодарение на своята децентрализирана мрежа, която не изисква разрешение. Ограниченото предлагане на Биткойн гарантира недостиг, а децентрализираният му характер – сигурно и надеждно прехвърляне на стойност.

Правейки паралел със златото, Скарамучи обясни, че Биткойн възпроизвежда ценните качества на традиционните активи в дигитална форма. Той прогнозира, че все по-широкото приемане и дългосрочният му растеж ще повишат стойността му в световната финансова система.

В краткосрочен план Скарамучи твърди, че до 2025 г. BTC вероятно ще се търгува за $170,000, което отразява неговата увереност в потенциала на Биткойн да постигне значителен растеж през следващите няколко години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.