Home

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

21.06.2024 20:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

Неотдавнашните посещения на президента Владимир Путин и на китайския премиер Ли Цян подчертаха, че много азиатски държави все още се стремят към по-силни връзки с Москва и Пекин.

Посещението на Путин в Северна Корея беше първото му от 24 години насам и осигури по-широко военно сътрудничество. Спирката му във Виетнам също беше значима, като подчерта дълбоките исторически връзки с Москва въпреки неотдавнашните подобрени отношения на Виетнам с Вашингтон.

Страните от Югоизточна Азия като Индонезия, Тайланд и Малайзия обмислят да се присъединят към икономическия блок БРИКС, съоснован от Бразилия, Русия, Индия и Китай, който вече включва и други страни от “глобалния Юг” като Южна Африка и Иран.

За Путин и Ли интересът към БРИКС е сигнал за успех в устояването на опитите за изолация от страна на САЩ и техните съюзници заради войната на Русия в Украйна и военните дейности на Китай в Азия.

Блокът предлага привлекателна алтернатива на ръководените от САЩ или Запада институции като Международния валутен фонд, който е критикуван за мерките за строги икономии, задълбочили трудностите по време на азиатската финансова криза в края на 90-те години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.