НАЧАЛО Други

Как авиолиниите променят целия сектор чрез изкуствен интелект

12.05.2024 19:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как авиолиниите променят целия сектор чрез изкуствен интелект

В сферата на самолетните пътувания, където закъсненията и неудобствата са често срещани, авиокомпаниите се обръщат към усъвършенстваните технологии, за да подобрят преживяването на пътниците.

United Airlines и American Airlines използват изкуствен интелект (AI), за да предлагат иновативни решения, насочени към минимизиране на закъсненията на полетите, улесняване на връзките и осигуряване на безпроблемно пътуване в световен мащаб.

Едно от значимите приложения на изкуствения интелект (AI) в сектора на въздушните пътувания е управлението на връзките. United Airlines представи ConnectionSaver – софтуер, управляван от AI, предназначен за подобряване на свързаността. Анализирайки данни за полети в реално време, ConnectionSaver идентифицира оптималните моменти за поддържане на свързващи полети, без да се прави компромис с навременното изпълнение на други пътници.

Този проактивен подход намалява бързането в последната минута и помага на близо 2,000 пътници да достигнат безпроблемно крайните си дестинации. Освен това ConnectionSaver предоставя на пътниците персонализирани известия, включително подробности за изхода и очакваното време за преминаване, като подобрява комуникацията и намалява безпокойството на пътниците.

American Airlines е внедрила технологията Smart Gate, базирана на изкуствен интелект, за да постигне максимална координация на изходите и да сведе до минимум закъсненията на земята. Тази новаторска система автоматично разпределя пристигащите полети към най-близкия свободен гейт с подходящо време за такси, като подобрява времето за обръщане и намалява задръстванията на земята. Внедрена първоначално на международното летище „Далас Форт Уърт“ и впоследствие разширена до шест други големи летища, технологията Smart Gate рационализира операциите, повишава ефективността и в крайна сметка подобрява преживяването на пътниците. Освен това технологията Smart Gating помага да се управляват конфликтите на изходите, като свежда до минимум промените в последния момент и осигурява по-надеждни операции.

В допълнение към технологичния напредък неотдавнашните разпоредби допълнително укрепиха правата и защитата на пътниците. Мандатът на Министерството на транспорта авиокомпаниите да предоставят автоматично възстановяване на суми за закъснели и отменени полети представлява значителна стъпка към по-голяма прозрачност и отчетност. Тази директива опростява процеса на възстановяване на суми за пътниците, като гарантира подходящо обезщетение за неудобствата и дава възможност на пътниците да упражняват по-голям контрол върху пътуването си. Освен това разширяването на правото на автоматично възстановяване на суми, включително за забавен багаж и неизпълнени услуги, подчертава ангажимента към правата на потребителите и подобряването на услугите, като повишава доверието на пътниците и лоялността към марката.

Тъй като изкуственият интелект продължава да подпомага иновациите във въздушния транспорт, авиокомпаниите ще продължат да използват технологиите, за да предефинират преживяването на пътниците. Чрез инициативи като ConnectionSaver и технологията Smart Gating авиокомпаниите се стремят да рационализират операциите, да повишат ефективността и да сведат до минимум прекъсванията, като в крайна сметка предоставят на пътниците превъзходно пътническо изживяване. Тези технологични постижения, съчетани с регулаторни промени, насочени към укрепване на правата на потребителите, предвещават нова ера на надеждност, прозрачност и удобство при пътуванията със самолет, обещавайки по-приятно преживяване за пътниците по целия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.