НАЧАЛО Биткойн

Как американското правителство изпусна печалби от Биткойн за над $120 милиона

октомври 25, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как американското правителство изпусна печалби от Биткойн за над $120 милиона

Решението на правителството на САЩ да продаде значително количество Биткойн на свободния пазар доведе до пропусната възможност за значителни печалби.

През март бяха продадени приблизително 9,861 BTC, оценени по това време на около $216 милиона. Седем месеца след това обаче същото количество BTC се оценяват на около $332 милиона, към момента на писане на статията, което представлява разлика от $122 милиона.

Правителството на САЩ се сдобива с Биткойн предимно чрез конфискации, свързани с наказателни дела. То се ангажира да продаде останалите 41,490 BTC, конфискувани от Джеймс Джонг, който се призна за виновен в телеграфна измама за манипулиране на транзакции на дарк уеб пазара Silk Road.

Въпреки тазгодишните продажби неотдавнашният анализ на веригата, извършен от изследователи в 21.co, разкри, че правителството на САЩ все още притежава Биткойн на стойност над $5.5 милиарда.

Тази значителна стойност представлява близо 1% от общото предлагане на BTC в обращение. Компанията, която следи крипто портфейлите, свързани с правителството, подчерта, че тази цифра е консервативна оценка, базирана на публично достъпна информация.

Водещата по пазарна капитализация криптовалута преживя забележителен скок, като нарасна от $16,600 на 1 януари тази година до $34,300 към момента на изготвяне на статията, което отразява над 100% увеличение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.