НАЧАЛО Крипто Крими

Джъстин Сън излъгал в съда, че има дипломатически имунитет

04.05.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джъстин Сън излъгал в съда, че има дипломатически имунитет

Източници, запознати със съдебното дело Ричард Хол и Лукаш Юрашек срещу Rainberry Inc., разкриват, че опитът на Джъстин Сън да се позове на дипломатически имунитет, за да избегне отговорност във връзка с действията си, докато ръководи купувача на BitTorrent, е бил неуспешен.

Въпреки твърденията на правния екип на Сън, които твърдят, че неговите посланически роли му дават имунитет, беше установено, че този имунитет не се прилага.

През 2021 г. Гренада назначи Сън за свой посланик и постоянен представител в Световната търговска организация. Въпреки това, това назначение беше прекратено през 2022 г., заедно с други чуждестранни дипломати, както се съобщава в гренадска новинарска статия от 2024 г.

Въпреки че документацията потвърждава дипломатическия статут на Сън за Гренада, включително виза като посланик на науката и нововъзникващите технологии в ООН, това е изяснено от Ширин Ясийн, асоцииран говорител на Генералния секретар, че този имунитет се прилага само в Швейцария по време на официални мисии.

Освен това Ясийн обяснява, че дипломатическият имунитет няма ретроактивно действие и зависи от изпълнението на официални задължения. Твърдението на Сън за дипломатически имунитет през март 2022 г., малко преди да загуби посланическия си пост, повдига въпроси относно валидността на продължаващите твърдения на неговия правен екип за имунитет до май 2023 г.

Опитът на Сън да създаде дипломатическо убежище чрез инвестиции в Гренада се провали, когато той беше лишен от титлите си след загубата на изборите от управляващата партия. Тесният обхват на титлите и имунитетите, придобити от Сън, ги прави неефективни за предвидената от него цел.

В резултат на това арбитърът по гражданското дело срещу Сън отсъди в полза на ищците, като отхвърли показанията на основателя на Tron и нареди неприсъствено решение срещу него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.