НАЧАЛО Крипто Крими

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

03.05.2024 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

Съобщава се, че приложението за игри E-Nugget е имало криптовалути на стойност $10 милиона, съхранявани в 70 различни акаунта на крипто портфейли на тези борси. След като се свърза с борсите, правоприлагащата индийска агенция (ED) блокира адресите на портфейла и прехвърли криптоактивите в портфейла на агенцията.

Твърди се, че приложението E-Nugget е примамвало клиенти с обещания за висока възвръщаемост на инвестициите, представяйки се за платформа за игри.

ED е конфискувала имущество, оценени на над $19.5 милиона, включително пари в брой, криптовалути, салда по сметки и офис пространство, във връзка с измамата. Мозъкът Аамир Хан и неговият съучастник Ромен Агарвал са арестувани.

Тъй като средствата са прехвърлени с помощта на дигитални активи, правоприлагащите органи са могли да ги проследят, замразят и конфискуват. Въпреки критиките към криптовалутата като средство за пране на пари, прозрачността на блокчейна затруднява прането на средства, след като бъдат идентифицирани.

В минали случаи крипто борсите са проследявали и замразявали средства, свързани с престъпни дейности, като например хакването на Bitfinex от 2016 г., при което хакери, опитващи се да изперат откраднат Биткойн, бяха задържани през 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.