НАЧАЛО Финтех

JPMorgan с търговска марка за портфейл за криптовалути

ноември 22, 2022 9:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
JPMorgan с търговска марка за портфейл за криптовалути

Банковият гигант JPMorgan е подал заявка за търговска марка за нов портфейл за цифрови активи.

Заявката за търговска марка на банковия гигант JPMorgan Chase за дигитален портфейл с крипто функции беше одобрена от Патентното ведомство на САЩ след повече от две години чакане.

Според Службата за патенти и търговски марки на САЩ банката е подала заявка за търговска марка за „JP Morgan Wallet“ през юли 2020 г. – като тя е окончателно одобрена на 15 ноември.

Според необходимия документ за описание на използването на търговската марка идентифицираната цел на J.P. Morgan Wallet е да улесни обмена на цифрова валута.

Финансови услуги, а именно предоставяне на електронен трансфер на виртуални валути; предоставяне на електронен трансфер на виртуални валути за използване от членове на онлайн общност чрез глобална компютърна мрежа; финансов обмен на виртуални валути; обработка на плащания с криптовалути; услуги по обработка на плащания с кредитни и парични карти; услуги по обработка на плащания с разплащателни и кредитни карти…

Според службата търговската марка е била официално регистрирана на 15 ноември 2022 г.

Банката наблюдава пространството на криптовалутите от години. На 2 ноември JP Morgan проведе някои от първите транзакции, базирани на блокчейн в банковата индустрия чрез пилотна програма с DBS Bank и SBI Digital Asset Holdings.

Умар Фарук, главен изпълнителен директор на блокчейн звеното Onyx на JPMorgan, каза следното:

Това беше първият път, когато имахме токенизирани депозити. Всъщност мисля, че за първи път някоя банка в света има токенизирани портфейли в публичен блокчейн.

Използвайки публичен блокчейн, трябваше да прекараме много време в обмисляне на идентичността. Направихме много одити на смарт договори, защото отново – те бяха публично видими. И накрая, използвахме протокол, за да осъществим всичко това. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър коментира пазарните перспективи след срива на FTX


Преди един месец JP Morgan обяви, че проучва възможността за създаване на портфейл, базиран на блокчейн.

Web3 изисква нов начин, по който да взаимодействаме с цифровите активи, да защитаваме самоличността си и да имаме достъп до икономиката на [третото поколение на интернет]. Onyx by J.P. Morgan е в челните редици на проучването на бъдещето, което ни позволява безпроблемно да преминаваме през цифровите сфери по надежден начин.

Това бъдеще изисква възможността да съхранявате, преглеждате и споделяте цифровите си активи, които са свързани с вашата дигитална идентичност, на едно място.

Освен това на 11 октомври JPMorgan си партнира с Visa. Това партньорство имаше за цел да интегрира блокчейн продукта Liink на банката с мрежата „B2B Connect“ на Visa.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Goldman Sachs планира да похарчи милиони за крипто сектора

Goldman Sachs планира да похарчи милиони долари, за да купува или инвестира в подценени криптокомпании в условията на пазарна депресия след имплозията на FTX, тъй като вижда дългосрочни пазарни възможности, съобщи Reuters във вторник.

декември 8, 2022 8:42 1 мин. четене

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене