Home

Джо Байдън, изборите за президент в САЩ и пазарните тенденции

05.07.2024 11:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джо Байдън, изборите за президент в САЩ и пазарните тенденции

Тъй като президентът Джо Байдън е изправен пред все по-големи предизвикателства след телевизионния дебат миналата седмица, инвеститорите обмислят потенциалното въздействие на промяна в ръководството на Демократическата партия.

Пазарните тенденции отразяват в голяма степен променливата съдба на Байдън и неговия опонент от Републиканската партия, бившия президент Доналд Тръмп, отбеляза Адам Търнкуист, главен технически стратег в LPL Financial.

Той отчете корелация между пазарните движения и изборните перспективи на Тръмп от март насам, което предполага, че пазарните нагласи се съгласуват с възприятията за политическа стабилност, а не с одобрението на конкретни политики.

Търнкуист подчерта, че пазарните реакции показват предпочитание към сигурността пред несигурността, като по-ранните тенденции са показвали положителна пазарна реакция, когато Байдън първоначално е бил фаворизиран за победа.

Последните дебати и последвалите спекулации относно кандидатурата на Байдън засилиха опасенията в Демократическата партия. Въпреки че Белият дом потвърди ангажимента на президентът да остане в надпреварата, вицепрезидентът Камала Харис набира популярност на пазарите за залози като потенциална алтернатива.

Междувременно коефициентите на PredictIt са 59% в полза на преизбирането на Тръмп, което рязко контрастира с намалената подкрепа за Байдън – около 16% след дебата.

Проучванията на общественото мнение след дебата отразяват изостряне на надпреварата, като в някои от тях Тръмп печели преднина, което потвърждава продължаващата несигурност в политическия пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Китайският юан поскъпва спрямо американския долар, достигайки връх през юли

Напоследък китайският юан поскъпна спрямо щатския долар, като достигна най-високото си средно равнище за юли.

19.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.