НАЧАЛО Крипто Крими

Жена плати в Биткойн за поръчковото убийство на бившия си

август 2, 2022 13:35 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Жена плати в Биткойн за поръчковото убийство на бившия си

Министерството на правосъдието на САЩ обяви във вторник, че жена от Мисисипи е осъдена да прекара максимум 10 години зад решетките за ролята си в неуспешен заговор за поръчково убийство.

Четиридесетгодишната Джесика Лиан Следж се призна за виновна през февруари за това, че е наела предполагаем убиец в тъмната мрежа и му е платила в BTC, за да убие вече бившия ѝ съпруг в Мисисипи.

Съдия Карлтън Рийвс от Окръжния съд на САЩ осъди Следж на 120 месеца във федерален затвор, последвани от три години пробация под надзор и глоба от $1,000.

Следж отказа да говори по време на произнасянето на присъдата, като остави писменото си изявление пред съда да бъде прието и позволи на адвоката си да говори от нейно име.

Джон М. Колет, нейният защитник, заявява, че клиентката му е „извършител на престъпление за първи път“ с „нулева вероятност за рецидив“. Той поиска от съда да обмисли наказание лишаване от свобода за срок от около пет години.

Следж признала пред съда, че между септември и ноември миналата година се свързала с наемен убиец чрез Whatsapp в опит да ликвидира съпруга си.

Предполагаемият „убиец“ се оказва агент на ФБР

Според прокуратурата специален агент на Федералното бюро за разследване е бил „наемният убиец“, на когото тя е платила, за да извърши убийството.

Тя насрочила лична среща с „убиеца“ на 1 ноември 2021 г. в Брандън, Мисисипи, за да предаде допълнително плащане и подробности за набелязаната цел.

Биткойн плащания на обща стойност около $10,000 са извършени от Следж за убийството на „жертва 1“ на 4 октомври, 9 октомври и 10 октомври 2021 г., според автора

Между 22 и 26 октомври Следж предоставила на агента на ФБР конкретни подробности за съпруга си. Въз основа на съдебните документи това съдържало различни снимки на съпруга ѝ, както и снимки на автомобилите, които той обикновено шофирал, включително регистрационните номера.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC повдигна обвинения срещу участници в Понци схема за $300 милиона


Разследванията показват, че набелязаната цел е останала невредима. След ареста Следж се отказала от правата си и разкрила участието си в схемата за наемно убийство.

Не за първи път Биткойн се използва за наемни убийци

Случаят на Следж не е първият, свързан с използването на криптовалута за заплащане на наемни убийци.

През юни федералните прокурори заявиха, че мъж от Бевърли Хилс е признал, че е използвал Биткойн (BTC), за да се опита да наеме убиец, който да убие бившата му приятелка, след като тя искала да прекрати кратката им афера.

Прокуратурата на САЩ за Централния окръг на Калифорния заяви тогава, че 25-годишният Скот Беркет се е признал за виновен за схемата за наемане на убиец, при която е платил около $13,000 в BTC за смъртта на жената.

Друга жена също се призна за виновна по федералните обвинения, че през март тази година е наела убиец, който да убие бившия ѝ съпруг, използвайки криптовалути.

Министерството на правосъдието заяви, че 37-годишната Кристи Лин Фелкинс е заплашена от 10 години затвор, след като се призна за виновна в използването на средства за междущатска търговия за извършване на заговора за поръчковото убийство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене

Вълна измами таргетира MetaMask портфейли – ето какво трябва да знаете

Джош Чавез, базиран в САЩ художник на NFT, създал колекционерски предмети за редица известни спортисти, стана жертва на измама.

януари 21, 2023 17:00 2 мин. четене